Baisanu: Am stabilit sa nu raspundem atacurilor celor din PDL privind retragerea sefilor PNL din deconcentrate


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Ştefan Alexandu Băişanu, a declarat după şedinţa BPJ a PNL Suceava de vineri seara că membrii conducerii organizaţiei au stabilit, prin vot, să nu răspundă atacurilor venite din partea PDL şi că se va organiza, joi după amiaza, o şedinţă comună a celor două birouri de conducere ale PNL şi PDL Suceava care să stabilească anumite principii privind schimbarea şefilor de instituţii ale statului deconcentrate care sunt membri PNL sau a viceprimarilor liberali din localităţi unde PNL şi PDL nu au împreună majoritatea în consiliile locale.

pnl
Alexandru Băişanu

„Să nu avem nici o replică. Să nu transformăm ideile unora în motiv de ceartă”, a spus liderul PNL Suceava.

El a arătat că liberalii au fost deranjaţi de declaraţiile privind retragerea din funcţii a membrilor PNL din instituţiile descentralizate sau a vicepreşedintelui CJ Suceava sau a unor viceprimari liberali.

De menţionat este că PNL deţine prin Ilie Niţă funcţia de vicepreşedinte al CJ Suceava, dar şi funcţia de viceprimar al municipiului Suceava, prin Ovidiu Doroftei. Atât în CJ Suceava cât şi în CL Suceava, PNL şi PDL nu mai au majoritatea după ce prin aplicarea OUG 55/2014 unii dintre membrii de partid au plecat la alte formaţiuni sau s-au declarat independenţi.

Între independenţi sunt şi consilieri care nu votează întotdeauna cu PSD, ceea ce face ca majoritatea să fie „fluctuantă”, după cum au apreciat unii liberali.

Băişanu a explicat că după şedinţa comună a conducerilor PDL şi PNL vor fi stabilite principii clare pentru cei care deţin funcţii de conducere, dar şi pentru viceprimari şi că după ce se convine asupra acestor principii se vor lua decizii în consecinţă.

În cadrul aceleiaşi şedinţe s-a mai decis ca Alexandru Băişanu să fie singurul comunicator al organizaţiei liberale.

Vezi ce a declarat liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur, privind directorii de instituţii care sunt dimineaţa la putere şi seara fac politică de opoziţie.


Intră acum și în grupul de