Baisanu: PNL a inceput reforma in partid prin alegerea Alinei Gorghiu in functia de presedinte. Asteptam si de la PDL acelasi tip de abordare


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a declarat, joi, că alegerea în funcţia de preşedinte al PNL a Alinei Gorghiu arată că partidul a înţeles să înceapă procesul de reformă.

El a spus că propunerea lui Klaus Iohannis a fost împărtăşită de majoritatea membrilor BPN care au ales-o pe Alina Gorghiu în funcţia de preşedinte al partidului.

ludovic orban si baisanu

„Avem un preşedinte tânăr, curat şi cinstit. Asta a fost dorinţa lui Klaus Iohannis, asta e şi dorinţa mea. Aşteptăm şi de la PDL acelaşi tip de abordare în cadrul noului Partid Naţional Liberal”, a spus Alexandru Băişanu.

El a mai spus că îşi doreşte ca noul PNL să propună în viitorul Guvern miniştri care să fie „oameni competenţi, cu o moralitate ireproşabilă”.

Liderul PNL Suceava a mai declarat că cei care se simt cu musca pe căciulă dintre membrii PNL să nu aştepte ca DNA să facă reforma clasei politice.

„Cei care se simt cu musca pe căciulă să facă un pas în spate, să nu aştepte ca DNA să reformeze clasa politică. Este momentul pentru un nou început”, a conchis Alexandru Băişanu.

Alina Gorghiu, susţinută de Klaus Iohannis, a fost aleasă, joi, preşedinte al PNL după ce Iohannis a renunţat la calitatea de membru al partidului şi de lider al PNL întrucât urmează să-şi preia mandatul de preşedinte al României.

La funcţia de preşedinte al PNL a candidat şi prim vicepreşedintele partidului, Ludovic Orban, care a obţinut mai puţine voturi decât Gorghiu.

Alina Gorghiu, 37 ani, a absolvit în 2001 Facultatea de Științe Juridice și Administrative din cadrul Universității Creștine Dimitrie Cantemir, iar un an mai târziu a devenit membru al PNL. În 2004, urmează cursurile „Facultății de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative”, Universitatea Piteşti, iar din 2012 este doctor în drept, titlu obținut de la Universitatea Al. I. Cuza din Iași.

În 2007, Alina Gorghiu urmează un curs de inițiere în profesia de mediator, organizat de Consiliul Baroului Bucureşti şi Centrul de Mediere internaţională şi Arbitraj Bucureşti.

alina-gorghiu.2c

 

În debutul carierei profesionale, Alina Gorghiu lucrează ca avocat, pentru ca trei ani mai târziu să devină asociat la „Gorghiu, Pop şi Asociaţii – Societate civilă de avocaţi”. În prezent, noul lider al PNL este avocat titular al Cabinetului Individual de Avocat „Gorghiu Alina Ștefania”.

Timp de patru ani, în perioada 2004-2008, Alina Gorghiu a îndeplinit funcția de consilier local în cadrul Consiliului Local al Sectorului 5 din Capitală, iar la alegerile legislative din 2008 obține un mandat în Camera Deputaților. În martie 2012, Gorghiu devine vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, iar în decembrie același an câștigă un nou mandat în Parlament.

Alina Gorghiu este, de asemenea, membru în Baroul Bucureşti, director executiv în Asociaţia Centrul Avocaţilor Mediatori, membru în Asociaţia de Mediatori din Domeniul Financiar Bancar – FINBAN, prim-vicepreşedinte şi membru fondator al Asociaţiei Institutul Internaţional de Mediere.

 


Intră acum și în grupul de