Senatorul Dontu, super-optimist in privinta finalizarii soselei de centura a Sucevei in anul 2015


Intră acum și în grupul de

Senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Dontu, vicepreședinte al Comisiei juridice a Senatului a declarat pentru NewsBucovina.ro că principalul argument care a stat la baza amendamentului formulat de domnia sa prin care a fost suplimentat bugetul pe 2015 pentru soseaua de centura a Sucevei a fost necesitatea separării traseelor turistice de cele de trasport-marfă din judet.

Ovidiu Dontu

Donțu a explicat că șoseaua de centură a municipiului reședință de județ reprezintă o prioritate pentru oraș și că gradul de realizare a sa este de aproximativ 85 %, urmând ca în 2015 sa fie alocate 25 milioane de lei . Deși în 2014 au fost alocate toate fondurile necesare finalizării obiectivului dar contractul cu firma care o realiza a trebuit reziliat din cauza intrării in insolvența a constructorului.

 

”Este nepotrivit să transmitem cetățenilor județului Suceava un semnal negativ în sesnsul că în 2014 au fost alocați banii dar în 2015 să fi fost alocați în două tranșe, prima la formarea bugetului și a doua abia la rectificarea lui”, a precizat senatorul sucevean.

El a mai spus că din discutiile avute cu ministrul Ioan Rus a reieșit faptul că finalizarea soșelei de centura a Sucevei este prioritară deoarece se dorește ca în anul 2015 sa fie terminate toate obiectivele cu grad de realizare de peste 70 %.

”Ministrul finantelor, Darius Valcov a apreciat sa suntem intr-o situație specială la Suceava in care trebuie făcut un efort pentru alocarea întregii sume necesare finalizării obiectivului și a indicat ca sursă de finanțare capitolul bugetar ALTE ACȚIUNI al Ministerului de Finanțe”, a subliniat parlamentarul sucevean, care este și președintele PSD Suceava care a adăugat că în Camerele reunite se va supune la vot proiectul bugetului cu amendamentele admise de comisia de fond în corpul legii.

 

Ovidiu Donțu a ținut să precizeze că s-a ajuns la suma de 25 milioane de lei după analiza fișei bugetare și a unei ”sedințe fulger cu tehnocrații CNADR” și că in 2015 lucrarea va trebui finalizata.


Intră acum și în grupul de