Ardeleanu: Imi doresc ca diploma „Dimitrie Cantemir” sa devina una din cele mai importante distinctii oferite in spatiul romanesc


Intră acum și în grupul de

sanda maria ardeleanuDeputatul PNL de Suceava, prof.univ.dr. Sanda-Maria Ardeleanu, a declarat că de Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită în fiecare an în data de 15 ianuarie, se va afla la București, la Reuniunea Comitetului Director al Alianței Civilizațiilor ONU, în cadrul căreia principala temă de discuție și decizie va fi instituirea diplomei “Dimitrie Cantemir”.

Într-o postare recentă pe blogul personal, parlamentatul liberal a arătat că diploma “Dimitrie Cantemir” se dorește a fi o distincție acordată periodic unor persoane cu contribuții deosebite la realizarea obiectivelor Alianței Civilizațiilor ONU. “Scopul acordării acestei distincţii, cu valoare simbolică şi morală, este stimularea creativităţii şi activismului în elaborarea şi punerea în aplicare a Planurilor Naţionale de Acţiune pentru Alianţa Civilizaţiilor, precum şi creşterea vizibilităţii acestora”, a precizat Sanda-Maria Ardeleanu.

Ea a subliniat că va susţine toate demersurile care vor conduce la o intensificare a promovării culturii naționale. “Îmi doresc ca diploma <<Dimitrie Cantemir>> să devină una din cele mai importante distincții oferite în spațiul românesc”, a arătat deputatul PNL de Suceava.

În cadrul aceleiaşi postări, Ardeleanu a ţinut să îi felicite, cu prilejul Zilei Culturii Naționale, dar și al zilei nașterii Marelui Poet, Mihai Eminescu, pe toți cei care iubesc cultura română și care se exprimă prin vorba emoționantă dar și prin gestul simplu cotidian.

„Avem nevoie să redeschidem cărțile lui Eminescu, avem nevoie să ne cunoaștem clasicii, avem nevoie să ne încurajăm scriitorii și artiștii contemporani. Ziua Culturii Naționale ne reamintește măcar de aceste sfinte îndatoriri”, a transmis deputatul liberal sucevean.


Intră acum și în grupul de