PV Suceava vrea sa fie sigur ca Chevron nu va exploata gaze de sist in Romania si cere Guvernului sa anuleze concesionarile facute companiei


Intră acum și în grupul de

Filiala judeţeană Suceava Partidului Verde a salutat decizia de renunţare la proiectele de exploatarea a gazelor de şist din România, a companiei americane Chevron.

„Din punctul nostru de vedere, prin acest lucru s-a revenit la o normalitate”, se arată într-un comunicat semnat de preşedintele organizaţiei, Dan Acibotăriţă.

conducta gaz

El arată că  verzii suceveni, nu uită incidentele petrecute de-a lungul timpului cât au stat cei de la Chevron la Pungeşti când zeci de români au fost bătuţi şi amendaţi de forţele de ordine din România, fără ca un politician aflat la putere să intervină pentru a-l apăra măcar pe un simplu român.

„Nepăsarea politicienilor românii, faţă de viitorul nostru, a dus la acte de violenţă între român şi român şi nu este bine”, susţine Acibotăriţă.

El aminteşte că în decembrie 2012 premierul  Victor Ponta, a semnat cinci Hotărâri de Guvern prin care s-au concesionat (unor companii care au ca activitate şi exploatarea gazelor de şist, inclusiv Chevron), suprafeţe de terenuri importante din România pentru explorarea-dezvoltarea-exploatarea gazelor de şist.

Liderul PV Suceava crede că  dacă Chevron s-a retras din activitatea exploatării gazelor de şist din România, aceasta trebuie radiată ca şi beneficiar din cele cinci H.G. din 2012.

„Altfel, te trezeşti că se pot întoarce în România sau simplu să-şi înstrăinează drepturile unei alte companii cu acelaşi profil”, consideră Acibotăriţă.


Intră acum și în grupul de