Băişanu în dialog cu sucevenii vorbeşte de candidatura la Primărie şi dă asigurări ca toţi profesorii vor primi drepturile băneşti cuvenite


Intră acum și în grupul de

Co-preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a răspuns, joi seara, pe pagina sa de socializare, întrebărilor cetăţenilor cărora le-a propus acest dialog inedit.

Băişanu a fost întrebat dacă va candida la funcţia de primar al municipiului Suceava şi a răspuns că în PNL Suceava există mai mulţi doritori pentru această candidatură.

Baisanu

„Dorinţa mea există, a fost afirmată public, este actuală. Doar voi mă puteţi face candidat şi mai apoi primar”, susţine Băişanu.

El a fost întrebat şi despre modul în care se lucrează în municipiul Suceava, în special de lucrările de pe strada Cuza Vodă din Burdujeni şi a dat asigurări că se va ocupa personal ca acestea să se finalizeze.

„Cu toţii suntem sătui de paveliada din Suceava. Mă voi ocupă personal ca lucrările din zona să se finalizeze. Dacă primarul nu-mi răspunde la telefon….mă duc peste el!”, a scris Băişanu.

În ceea ce priveşte calitatea sa de vicepreşedinte al Comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor, Băişanu a răspuns uneia dintre întrebări că în această comisie a trecut proiectul referitor la învăţământul profesional dual, a fost reglată problematica orelor de religie şi că religie să va face în şcoli, ”indiferent de câţi nebuni ne bântuie” şi că se lucrează la Codul etic al dascălilor şi elevilor.

„Am trecut şi proiectul care face referire la plata salariilor profesorilor care nu au dat în judecată statul. Toţi profesorii vor primi drepturile băneşti cuvenite”, a dat asigurări Băişanu.

Întrebat de un cititor dacă se va soluţiona problema angajărilor la stat fără şpagă sau intervenţii, Băişanu a spus că „cine rezolva problema asta salvează România”.

„Sunt convins că cei care iau şpagă o şi primesc de la cineva. este, deci, o chestiune de mentalitate la nivelul memoriei colective. Este nevoie să ne schimbăm toţi, altfel nu se poate. Mi-aţi dat o idee de propunere legislativă pe acest subiect. Mulţumesc!”,  a spus Băişanu.


Intră acum și în grupul de