Sanda-Maria Ardeleanu, prezentă la Colocviul Internațional „La Francopolyphonie”, de la Chişinău


Intră acum și în grupul de

   Deputatul PNL de Suceava, prof.univ.dr. Sanda-Maria Ardeleanu, s-a aflat în cursul zilei de vineri, la Chișinău, unde a luat parte la lucrările celei de-a X-a ediții a Colocviului Internațional „La Francopolyphonie”, organizat de Universitatea Liberă Internațională din Moldova (ULIM).

 „Ediția aniversară a acestui Colocviu a avut printre parteneri de organizare și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava. Aula Magna a ULIM a devenit neîncăpătoare, iar alocuțiunile din plen nu au întârziat să amintească momentul istoric în care ne aflăm. Tinerii şi  profesorii erau animați de ideea Unirii Basarabiei cu România la 27 martie 1918, fapt premergător Marii Uniri.

 Cu acest prilej au avut loc prezentări de carte academică, dar și un însemnat schimb de carte între ULIM și Universitatea din Suceava”, a declarat parlamentarul sucevean.

Sanda-Maria Ardeleanu

Ardeleanu a arătat că la inițiativa Platformei Unioniste Acțiunea 2012, un grup de parlamentari români se află la Chișinău într-un amplu program de sărbătorire a Unirii Basarabiei cu România.

„Ne-am întâlnit la Liceul <<Gh. Asachi>>  din Chișinău pentru a participa la serbarea școlară organizată cu acest prilej. Alături de noi, îmbrăcată într-un frumos costum național, deputatul Maria Ciobanu a participat la evenimente.

 Tot cu acest prilej, pentru foarte scurt timp, m-am întâlnit cu o delegație a Liceului „Ștefan cel Mare” din Chișinău pe care l-am adoptat în anul 2014. Cei doi elevi care m-au întâmpinat cu flori, însoțiți de directorii Axînti Sergiu și Oxente Grigore, mi-au spus cuvinte emoționante, pline de patriotism și speranță. Și colegii deputați din Parlamentul României și-au vizitat școlile pe care le au în adopție”, a arătat deputatul PNL de Suceava.

 Sanda-Maria Ardeleanu a mai menţionat că „a folosit acest prilej pentru a transmite mediului academic și parlamentarilor moldoveni seturi de materiale de prezentare a județului Suceava, invitându-i să petreacă Paștele în Bucovina”.

” Emoție, solidaritate, dorință de mai bine, voința de a fi mereu împreună, iată ceea ce caracterizează această zi de sărbătoare în Republica Moldova”, a concluzionat parlamentarul liberal.


Intră acum și în grupul de