Radauti atinge un nou nivel al absurdului in materie de administratie publica locala


Intră acum și în grupul de

Mandatul secretarului interimar al Primariei din Rădăuți s-a încheiat în cursul zilei de luni iar Primăria municipiului a rămas, efectiv, fără conducere fiind de altfel un caz unic in România.

Toate acestea s-au intamplat în condiţiile în care primarul, Aurel Olărean (PDL), este suspendat, fiind în arest preventiv iar Consiliul local este dizolvat neexistând practic un viceprimar care să preia conform legii, prerogativele primarului.

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a anuntat că din punct de vedere oficial mandatul secretarului interimar se încheie luni după amiaza, la sfârşitul programului de lucru si a explicat că în aceste condiţii, va informa marţi dimineaţă Ministerul Afacerilor Interne despre situaţia din municipiul Rădăuţi unde nu mai este conducere, iar soluţionarea acestei situaţii nu a fost prevăzută de lege.

Fostul viceprimar interimar cu atribuţii de primar al municipiului Rădăuţi, Tiberiu Maerean, a declarat presei locale că de acum, la primul etaj al Primăriei, unde sunt birourile primarului, viceprimarului şi secretarului, nu mai lucrează nimeni.

„Primul etaj e liber complet acum. Putem pune un anunţ: De închiriat”, a spus cu o serioasa tentă de ironie Tiberiu Maerean.

Tiberiu Maerean (2)

El a mai precizat că, probabil, atribuţiile secretarului vor fi preluate de şeful Serviciului administraţie publică, achiziţii publice şi resurse umane din Primăria Rădăuţi, Elena Mitric.

El a arătat că, în urmă cu şase luni, când era viceprimar cu atribuţii de primar, a inclus în fişa postului şefului Serviciului de administraţie publică şi atribuţii de secretar.

„Nu e un impas de neieşit”, a mai spus Maerean care a explicat că, în situaţia actuală, şeful Serviciului administraţie publică va gestiona treburile curente ale Primăriei.

„Nu am lăsat în urma mea situaţii neclare. Am pregătit terenul din timp”, a ținut să precizeze fostul viceprimar al orasului.

 

La rîndul său. consilierul local Mihai Reman a atras atentia că situatia de la Radauti se datoreaza exclusiv celor din PDL. ” Anul trecut in lunile aprilie si mai, primarul de atunci, dl Aurel Olarean a convocat 2 ședinte ordinare de Consiliu Local la care consilierii locali PDL, care erau 9 dar şi viceprimarul Dumitru Ciubotariu (PPDD la acea vreme) nu s-au prezentat. Consilierii locali USL la acea vreme(4 PSD, 4 PNL şi 1 UNPR) ne-am prezentat la cele 2 sedinte dar ele nu s-au tinut nefiind asigurat cvorulul de minim 10 din cei 19 consilieri”, a ținut să reamintească dl Reman.

Mihai Reman PSD Radauti
Mihai Reman PSD Radauti

 

Până pe data de 27 aprilie, secretarul interimar al municipiului Rădăuţi, Adrian Onciul, transferat de la Primăria Marginea, a asigurat conducerea Primăriei, el având atribuţii limitate, respectiv doar de gestionare a treburilor curente.

 

Prefectura Suceava a transmis atât Ministerului Afacerilor Interne cât şi Autorităţii Electorale Permanente un proiect de hotărâre de guvern pentru organizarea în 31 mai a alegerilor parţiale în municipiul Rădăuţi pentru Consiliul Local, care a fost dizolvat.

 

În prezent, primarul ales al municipiului Rădăuți, Aurel Olărean, este suspendat din funcție, el aflându-se în arest preventiv.

 

Consiliul Local al municipiului Rădăuţi a fost dizolvat, la sfârșitul lunii martie, prin hotărâre judecătorească definitivă.

 


Intră acum și în grupul de