Proclamaţia de la Rădăuţi: Se cere ca locuitorii să fie scutiţi de taxe şi Comandament guvernamental de urgenţă


Intră acum și în grupul de

Un grup de rădăuţeni a lansat, miercuri, o Proclamaţie în care acuză guvernul şi politicienii că nu au găsit o soluţie pentru ca municipiul Rădăuţi să aibă o conducere interimară şi cer înfiinţarea unui Comandament guvernamental la Rădăuţi, dar şi ca locuitorii să fie scutiţi de plata taxelor pentru că oraşul nu este gestionat.

Iniţiatorul Proclamaţiei de la Rădăuţi, Sorin Robu, un tânăr care lucrează în Italia, dar care doreşte să se întoarcă în oraşul natal pentru că este convins că trebuie să se implice în treburile urbei, a declarat că această proclamaţie este susţinută şi de Albert Alin Dorin, Cătălin Urdoi, Popa Lucian  Constantin, Gabriel Martinescu şi Marius Hojbotă.

În proclamaţie se arată că Rădăuţi, cu o istorie de peste 600 de ani,  este acum un oraş lovit de dezastru.

„De-a lungul istoriei sale localitatea noastră a cunoscut stăpâniri  vremelnice din partea vecinilor Moldovei. Fiecare stăpânire a venit cu administraţia ei, fiecare administraţie aducând Rădăuţiului un progres real, de necontestat din punct de vedere economic şi social. Dar,  acum, oraşul nostru cunoaşte una din cele mai catastrofale administraţii care au ajuns vreodată  la conducerea destinelor locuitorilor noştri”, se arată în preambulul Proclamaţiei.

Robu Sorin
Sorin Robu, iniţiatorul Proclamaţiei de la Rădăuţi

Semnatarii arată că primarul ales al municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, este suspendat din septembrie 2014, iar Consiliul Local al municipiului Rădăuţi a fost dizolvat prin hotărâre judecătorească definitivă. Consilierii locali au pierdut mandatele inclusiv viceprimarul care avea atribuţiile primarului.

Prefectul a transmis MAI documentaţia pentru organizarea de alegeri parţiale anticipate la Rădăuţi, cu propunerea datei de 31 mai, dar calendarul şi data alegerilor trebuie să fie stabilit printr-o hotărâre de guvern care nu mai vine!

În document se arată că acum în Rădăuţi peste 200 de persoane nu şi-au primit salariile, nu se fac investiţii locale, asfaltările şi lucrările de întreţinere a sistemelor vitale sunt zero, nu se fac plăţi pentru lucrările executate de anul trecut şi până acum, în consecinţă multe din firmele conexe primăriei intrând în insolvenţă sau închizându-şi porţile, trimiţând muncitorii acasă, fără salariile cuvenite.

Totodată, se subliniază că firmele comerciale mici şi mijlocii sunt şi ele în pragul falimentului pentru că sute  de oameni din oraş nu şi-au mai luat  salariile lunare.

Semnatarii acuză politicienii de Suceava că „se dau dispăruţi” nefiind de găsit şi că nu se implică în rezolvarea cazului, Prefectura se declara incapabilă de a acţiona în vreun fel, aşteptând şi ea „decizii şi minuni” de la capitala ţării, de la „un guvern surd şi mut”.

„În schimb, încasările taxelor şi impozitelor funcţionează din plin, secătuind şi ultimele rezerve financiare ale cetăţenilor şi ale sutelor de firme aflate în insolvenţă sau în faliment”, se mai arată în document.

Grupul de rădăuţeni semnatari ai Proclamaţiei constată că în oraş totul este blocat, iar municipiul este „un oraş  aflat în dezastru necontrolat, în haos administrativ şi politic” şi că dacă ar fi avut loc un cutremur, nu ar fi fost un asemenea dezastru şi haos.

primaria radauti

„Cerem ca oraşul Rădăuţi să fie declarat “Zonă de dezastru”. Să se instituie imediat  un Comandament guvernamental de urgenţă pentru Rădăuţi, oraş lovit de calamitate, administrativ, social, politic şi economic. În consecinţă, cetăţenii Rădăuţiului să  NU  MAI PLĂTEASCĂ  taxe şi impozite, pentru perioada în care NU A FOST  ADMINISTRAT ŞI GUVERNAT  de către administraţia locală şi centrală, de către guvernul surd şi mut”, se arată în proclamaţie semnată de Sorin Robu, Albert Alin Dorin, Cătălin Urdoi, Popa Lucian  Constantin, Gabriel Martinescu şi Marius Hojbotă.


Intră acum și în grupul de