Ministrul delegat pentru Dialog Social vede şi un „lucru bun” în „Ordonanţa traseiştilor” iniţiată de Liviu Dragnea


Intră acum și în grupul de

Prezent, vineri, la Suceava, într-o vizită de lucru, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop, a afirmat că Guvernul Ponta respectă legea.

Întrebat într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Prefecturii Suceava, dacă Guvernul Ponta a respectat legea şi atunci când nu a organizat alegeri parţiale, el a recunoscut că în acest caz e o problemă, dar consideră că Guvernul a aşteptat noua lege a alegerilor administraţiei locale.

ziua eroilor (18)

De asemenea, ministrul delegat pentru Dialog Social a fost întrebat dacă Guvernul a respectat legea atunci când a emis OUG 55/2014 care a permis migraţia aleşilor locali şi care a fost declarată neconstituţională, şi a precizat că nu făcea parte din Executiv în acea perioadă.

„Lucrul bun din Ordonanţa 55 ştiţi care este? De aici încolo, nici un Guvern nu va mai face greşeala asta”, a spus Liviu Pop.

Curtea Constituţională (CC) a decis, în 17 decembrie 2014, că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 55/2014 privind migraţia aleşilor locali este neconstituţională, fiind admisă astfel sesizarea parlamentarilor PNL.

Parlamentul va trebui să reglementeze, printr-o lege de respingere, măsurile cu privire la efectele juridice produse în perioada în care OUG 55/2014 a fost aplicabilă, respectiv ce se va întâmpla cu mandatele aleşilor locali care au migrat la alte partide, a mai stabilit Curtea Constituţională.


Intră acum și în grupul de