Ilie Niţă: „Mi-am depus cererea de candidatură pentru preşedinţia CJ Suceava”


Intră acum și în grupul de

Vicepresedintele CJ Ilie Nita sustine o conferinta de presa politica in biroul sau din Consiliul Judetean Suceava.

„Mi-am depus cererea de candidatura pentru presedintia CJ Suceava, conform deciziei Biroului Permanent Naţional al PNL. Am pana acum 9 campanii cu PNL. Optez pentru functia de presedinte pentru ca am acumulat experienta in functia de vice si sunt un bun organizator. Hotararea am luat-o dupa ce am vazut ca un coleg de la PDL la o emisiune TV a anuntat ca Flutur nu va candida daca votul va fi indirect. Mie nu mi-e rusine sa candidez pe vot indirect.

Ilie Nita

Candidatura mea e oficiala si asta o poate face orice membru pentru ca ii permite Constitutia. La art. 16 din Constitutie avem asa, cetatenii sunt egali in fata legii. Nimeni nu e mai presus de lege. Vreau sa arat ca voi candida pentru functia asta in cunostinta de cauza si vin sa transmit tuturor cetatenilor sa aiba incredere in mine ca sunt un cetatean onest si cinstit si vreau ca aceste ganduri sa le impartaseesc direct si nu am nevoie de raspandaci sau translatori care s-o faca.

Nu inteleg de ce atata ura propagata de unii vectori ai PNL, mai bine zis de Ioan Balan şi Gheorghe Flutur, cand au vazut  ca mi-am manifestat intentia de a candida la presedintie. Sunt membru al PNL, urmas al Bratienilor. Fac apel la toti colegii din PNL sa fie uniti pentru ca scopul nostru nu e de a ne dezbina, ci a obtine o anumita majoritate in 2016 si presedintia CJ.

Comparativ cu alti lideri ai PNL care asteapta rugati sa candideze pentru functia de presedinte, si am sa citez din spusele lui Flutur, ca el nu va candida decat atunci cand va fi rugat de o tara, de un judet ca sa candieze, eu voi candida si o sa vin in fata dvs. sa va rog sa imi dati votul si sa ma sprijiniti. L-am vazut pe Ioan Balan care spune ca el va candida ca sa castige. Eu voi candida ca sa castige sucevenii si nu eu personal.

Eu fac altfel de politica. Referitor la demisia pe care mi-o solicita unii. Peste  sapte zile, va invit in acelasi birou ca sa ma vedeti ca sunt vicepresedinte al CJ. Nu mor caii cand vor cainii. Deciziile in PNL nu se iau intr-o camaruta sau la crasma, de Balan sau de Flutur, ci de BPN. Ii rog pe toti colegii din PNL sa fie uniti pentru a ne atinge telul propus, de a castiga alegerile din 2016. Ii asigur pe suceveni ca voi candida pentru presedintia CJ.

In cotidienele locale se vede ura si vrajba provocata de Flutur si Balan. Fac conferinta de presa aici, pentru ca aici voi functiona. Peste un an, ne vom vedea tot aici. Imi permite Constitutia sa fac aici conferinta de presa.

Eu am facut-o aici pentru ca aici ma pot exprima. La partid, numai unii au voie sa se exprime.

E un act de normalitate ce se intampla azi. Sa mi se arate regulamentul scris ca nu am voie sa fac conferinte de presa politice sau nu. Vreau sa va spun ca PSD nu are o majoritate in CJ, asa cum mi se aduc acuze. PSD are 12 membri in CJ si iata, asadar, ca PNL acum are 14 membri. PSD nu detine o majoritate in CJ.

Au votat toti in CJ in unanimitate de aia trec hotararile de CJ. Eu i-am solicitat dlui Flutur in sedinta sa ne spuna daca va candida sau nu pentru sefia CJ.

In momentul in care partidul va lua o decizie de excludere, voi respecta decizia. E nu mi-am atacat colegii, eu am adus la cunostinta un fapt. Si dl Baisanu si eu stam aici in PNL si luptam pentru drepturile noastre.”


Intră acum și în grupul de