Partidul Verde Suceava: Asociaţiile de proprietari sunt conduse şi administrate prost. Preţul utilităţilor va trebui renegociat


Intră acum și în grupul de

Partidul Verde Suceava, consideră că asociaţiile de proprietari sunt conduse prost, nu ajută cu nimic pe locatari şi susţine că preţurile utilităţilor va trebui renegociat pentru că nu este normală situaţia actuală.

Acibotarita

Liderul PV Suceava, Dan Acibotăriţă, crede că una din umilinţe la care-i supus poporul român reprezintă plata lunară către furnizorii de utilităţi arătând că energia electrică, gazul metan şi apa rece au momentan tarife greu de suportat, în raport cu veniturile.

„În condiţiile în care s-a liberalizat piaţa energiei electrice şi a gazului metan, majoritatea românilor tot sunt la cheremul celor de la E-ON România, din simplul motiv că nu prea au variante de a achiziţiona energie şi gaz”, se arată într-un comunicat al PV Suceava.

Preşedintele PV Suceava apreciază că românii ar trebui să se unească şi să formeze asociaţii, pentru a avea puterea să tranzacţioneze la bursă energie electrică şi gaz metan şi că doar atunci există o şansă „să-i mai „joci financiar” pe cei de la E-ON România şi să obţii un preţ mai mic la utilităţile acestora”.

Acibotăriţă mai arată că un alt factor responsabil de preţurile mari ale utilităţilor, reprezintă ANRE, entitate aflată sub controlul statului român, ce stabileşte anumite tarife la energie electrică şi gaz metan fără să ţină seama de „puterea leului”.

„Merg pe principiul „trebuie să avem preţurile ca-n Europa sau aşa vrea FMI””, susţine PV Suceava.

Totodată, Partidul Verde Suceava consideră că asociaţiile de proprietari nu mai au nicio semnificaţie pozitivă pentru români.

„Sunt conduse şi administrate prost, nu te ajută cu nimic, nu au puterea şi nici voinţa de a negocia cu companiile de utilităţi pentru a obţine tarife. Singurul lucru la care se pricep este de a trage “ţepe” românilor”, conchide Acibotăriţă.


Intră acum și în grupul de