PNL Suceava: Aşteptam ca CJ să anunţe cursele spre Spania, Italia sau Anglia nu că Aeroportul va avea salon VIP


Intră acum și în grupul de

Preşedintele organizaţiei municipale PNL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat, joi, că se aştepta ca preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, să anunţe că s-au stabilit de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare”  curse spre Italia, Spania sau Anglia şi nu că aeroportul va oferi servicii pentru VIP.

El a spus într-o conferinţă de presă că a aflat de la preşedintele CJ Suceava că zona VIP a Aeroportului e finalizată şi s-a întrebat dacă primul pasager VIP va fi Victor Viorel Ponta care s-a tot lăudat că va sprijini Suceava.

Bălan susţine însă că aeroportul sucevean e al sucevenilor care sunt cetăţeni VIP.

„Sunt VIP şi mămicile plecate în străinătate, iar pentru câteva zile ar putea veni acasă, din Italia, Spania sau Anglia să-şi vadă copiii. Aceştia ar trebui să fie pasagerii VIP. Ne interesează să găsim resorturi prin care aceşti oameni să revină acasă”, a spus Bălan.

birou deputat balan

El a arătat că împreună cu Gheorghe Flutur şi cu Anca Boagiu a făcut demersuri pentru ca aeroportul sucevean să intre în programul de modernizare şi a subliniat că autorizarea internaţională a acestui aeroport face ca pe Suceava să poată ateriza curse şi din afara spaţiului comunitar.

Liderul liberal a subliniat că doar munca în echipă poate avea rezultate pe măsură.

„Dacă vorbim de aeroport, acesta e unul care s-a făcut şi a demarat într-o echipă. Flutur era şeful echipei şi mai erau ministrul Boagiu şi Ioan Bălan. Implicarea mea a fost totală”, a spus Bălan care a menţionat că proiectul privind modernizarea aeroportului a fost inclus în programul său electoral, dar că era şi o necesitate pentru dezvoltarea Sucevei.

El susţine că se aştepta ca preşedintele CJ Suceava să fie preocupat de găsirea unor operatori către Spania, Italia şi Anglia.

„Astea sunt zonele arătate de studii ca fiind de interes maxim. Când dintr-un avion aterizat la noi vor cobori 200 de călători atunci ne-am atins obiectivul”, a spus Bălan.

Liderul liberal şi-a exprimat totodată nemulţumirea că şoseaua de centură a municipiului Suceava nu este încă finalizată în condiţiile în care ar fi trebuit să înceapă deja lucrările pentru execuţia celui de-al doilea proiect de variantă ocolitoare, Cumpărătura-Ipoteşti-Salcea.

El a explicat că şoseaua de centură e un proiect din perioada în care Gheorghe Flutur era preşedinte al CJ Suceava şi că mai rămăseseră de efectuat circa zece la sută din lucrări care însemna cam trei luni de lucru.

„Sunt trei ani de zile de neimplicare” a spus Bălan care consideră că este momentul în care încă se mai poate face ceva în acest sens.

„Cătălin Nechifor, care e lider de partid aflat la guvernare, are obligaţia de a face toate demersurile pe lângă Victor Ponta, care e acelaşi om care spunea că va face câte în lună şi stele pentru Suceava. E acelaşi om care e şeful Guvernului şi în noiembrie 2014, dar şi azi”, a spus Bălan.

El a subliniat că Suceava este un nod rutier foarte important, iar deschiderea şoselei de centură ar mai degreva din traficul din municipiu.

Totodată, el susţine că este nevoie şi de continuarea acestui proiect cu închiderea inelului rutier în jurul municipiului Suceava.


Intră acum și în grupul de