Alina Gorghiu: „Azi, am votat o rezoluţie prin care solicitam partidelor parlamentare să îşi exprime prin vot poziţia faţa de legea votului prin corespondenţă”


Intră acum și în grupul de

 

Vasile Blaga, Alina Gorghiu, Gheorghe Flutur si Marian Petrache susţin o  conferinta de presa la Gura Humorului

Alina Gorghiu, co-preşedinte PNL:

„A fost o sedinta lunga si sper sa continuam sa dezbatem temele politice de azi. Am discutat despre prioritatile legislative. Tinem foarte mult la un proiect care tine de sanatatea democratei-votul prin corespondenta. Azi, in unanimitate, am votat o rezolutie prin care solicitam partidelor parlamentare sa isi exprime prin vot pozitia fata de aceasta lege. E nevoie de responsabilitate pana pe 1 noiembrie.

pnl humor 2015, blaga, gorghiu, flutur, teodor atanasiu

Credeti-ma ca nu a existat nici macar o voce in interiorul PNL care sa nu observe ca s-a tergiversat foarte mult acest proiect. Avem un draft de proiect in comisia de cod electoral si e perfectibil. Nu vreau sa cred ca in ciuda nuantarii discursului liderilor de la PSD nu vom avea aceasta lege finalizata. Am discutat intens pe absorbtia de fonduri nationale si europene. Toti colegii s-au plans de durata proceselor pe cauze cu fonduri publice.

Propunerea noastra e ca in viitorul apropiat sa se infiinteze acea instanta specializata in materie compusa din magistrati specializati in achizitii publice  si care sa rezolve in timp limitat problemele legate de proiecte. Faptul ca sunt foarte multe procese blocate si proiecte care tin de centuri, alimentare cu apa, depozite ecologice, e in mare parte blocat. Solutia se intampla sa nu vina in mandatul de 4 ani al primarului.

Suntem acum intr-un judet unde unul din sapte romani e plecat in afara sa munceasca. Cum raspundem celor peste o suta de mii de oameni din judetul Suceava care vor vrea sa voteze? Nu as vrea sa cred ca PSD incearca sa traga de timp pe legea votului prin corespondentaa. As vrea o reactie din partea lui Dagnea raportata la termenul de 1 noiembrie pe care PNL il propune pentru ca legea sa fie deja publicata.

Vrem sa preluam modele de bune practici de la state care au deja implementat acest vot. Orice fel de imbunatatire pe care PSD o considera necesara pentru ca PSD sa aiba bifata si aceasta ingrijorare o putem discuta.

Candidaturile sunt decizia exclusiva a PNL si ele pica pe umerii presedintilor de filiala care isi asuma deciziile. Dar si eu si Vasile Blaga vom raspunde pentru alegerile din vara viitoare. Sa nu creada presedintii de filiale ca sunt absorbiti de vreo raspundere. Am convingerea ca vor fi intelepti.

Anuntul meu si al presedintelui Blaga a fost ca vom veni in aceasta toamna cu motiune de cenzura ca gest politic, dar inca nu a inceput sesiunea si vom alege cel mai potrivit moment care sa aduca in atentia publica critica noastra fata de guvernul Ponta.

Am votat azi si formal in unanimitate impotriva ordonantei maririi salariilor demnitarilor. De aceasta ordonanta nu e nevoie de consultare cu presedintele pentru ca el si-a spus punctul de vedere. El a spus ca e nevoie de o lege pentru toti bugetarii. Nu cred ca cineva de bun simt din tara ar avea ceva impotriva sa fie discutat subiectul abia odata cu legea.”


Intră acum și în grupul de