Gorghiu la Gura Humorului: Legea votului prin corespondenţă, publicată până la 1 noiembrie şi pentru cei peste o sută de mii de suceveni plecaţi la muncă în străinătate


Intră acum și în grupul de

Biroul Permanent Naţional al PNL întrunit sâmbătă la Gura Humorului a decis să ceară ca Parlamentul să voteze Legea votului prin corespondenţă astfel încât maxim la 1 noiembrie legea să fie publicată în Monitorul Oficial, a declarat, sâmbătă, copreşedintele PNL Alina Gorghiu după şedinţă.

 

„Suntem acum într-un judeţ unde unul din şapte români e plecat în afară să muncească. Cum răspundem celor peste o sută de mii de oameni din judeţul Suceava care vor vrea să voteze?”, s-a întrebat Gorghiu într-o conferinţă de presă.

 

Ea a spus că nu crede că PSD va trage de timp şi solicită liderului PSD, Liviu Dragnea, să răspundă acestei solicitări formulate de liberali.

alina-gorghiu.2c

„Nu aş vrea să cred că PSD încearcă să tragă de timp pe legea votului prin corespondenţă. Aş vrea o reacţie din partea lui Dagnea raportată la termenul de 1 noiembrie pe care PNL îl propune pentru că legea să fie deja publicată”, a spus Gorghiu.

Ea a arătat că liberalii doresc să preia modele de bune practici de la state care au deja implementat acest vot.

„Orice fel de îmbunătăţire pe care PSD o consideră necesară, pentru ca PSD să aibă bifată şi această îngrijorare, o putem discuta”, a spus Alina Gorghiu.

Ea a mai anunţat că PNL va depune în sesiunea parlamentară din toamnă o moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Victor Ponta.

„Anunţul meu şi al preşedintelui Blaga a fost că vom veni în această toamnă cu moţiune de cenzură ca gest politic, dar încă nu a început sesiunea şi vom alege cel mai potrivit moment care să aducă în atenţia publică critica noastră faţă de guvernul Ponta”, a mai spus liderul liberal.


Intră acum și în grupul de