Ioan Balan, reconfirmat în funcţia de chestor al Camerei Deputaţilor


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, copreşedinte al Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, îşi menţine şi în această sesiune parlamentară funcţia în conducerea Camerei Deputaţilor.

Parlamentarul sucevean care este şi vicepreşedinte PNL  pentru regiunea nord-est, a fost propus pentru postul de chestor de către Biroului Permanent Naţional al partidului, fiind ales cu unanimitate de voturi.

„Astăzi am fost ales în funcția de chestor în Biroul Permanent al Camerei Deputaților. Mulțumesc colegilor pentru încrederea acordată și țin să îi urez succes colegului meu Eugen Nicolăescu, noul lider de grup al deputaților PNL”, a declarat deputatul liberal.

Ioan Balan ocupă fotoliul de chestor din anul 2012, adică de la începutul acestui mandat. El și-a câștigat acest drept ca urmare a performanțelor sale electorale.

ioan balan (2)

Chestorii verifică modul de gestionare a patrimoniului, funcţionarea şi calitatea serviciilor Camerei Deputaţilor şi fac propuneri corespunzătoare Biroului Permanent. Aceştia exercită controlul financiar asupra cheltuielilor efectuate, prezintă Biroului Permanent proiectul de buget al Camerei Deputaţilor şi contul de încheiere a exerciţiului bugetar anual, asigură menţinerea ordinii în sediul Camerei Deputaţilor şi îndeplinesc alte atribuţii, în conformitate cu dispoziţiile preşedintelui acesteia sau ale Biroului Permanent.

În exercitarea atribuţiilor de control financiar-contabil chestorii sunt sprijiniţi de un corp de control compus din doi experţi contabili şi sunt subordonaţi numai plenului Camerei Deputaţilor. La sfârşitul fiecărei sesiuni parlamentare chestorii prezintă plenului Camerei Deputaţilor un raport cu privire la rezultatele controalelor efectuate.


Intră acum și în grupul de