PSD consideră că va prelua conducerea Primăriei Rădăuţi după ce Consiliul local va fi reconstituit


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PSD Rădăuţi, Nistor Tătar, a declarat în emisiunea Ora de politică cu Mihai Chira că după reconstituirea Consiliului Local, funcţia de viceprimar cu atribuţii de primar va reveni PSD care va avea cel mai mare număr de consilieri locali.

primaria radauti

Potrivit rezultatului alegerilor din 2012, în CL Rădăuţi cel mai mare număr de consilieri locali l-a avut PDL, cu nouă consilieri, urmat de USL cu opt şi câte unul de la UNPR şi PPDD.

Nistor Tătar a explicat că în urma OUG care permite reconstituirea Consiliului Local Rădăuţi se vor valida cinci consilieri de la PSD, trei de la PNL, doi de la PDL şi câte unul de la UNPR şi PPDD.

El a spus că PSD va stabili persoana pe care o va promova în funcţie, având în vedere două persoane care ar putea prelua funcţia.

Tătar a spus că majoritatea în CL Rădăuţi reconstituit va fi asigurată de PSD cu UNPR şi PPDD.

El a arătat că priorităţile CL Rădăuţi sunt rectificarea bugetară pentru Spitalul Municipal Rădăuţi, indicatorii tehnico-economici pentru un proiect de modernizare a zece străzi nemodernizate  şi un proiect pentru realizare covoare asfaltice în municipiu.

Consiliul local va trebui să aprobe şi bugetul pe 2016, a spus Tătar.

Guvernul a emis săptămâna trecută o Ordonanţă de Urgenţă care permite reconstituirea unui consiliu local dizolvat prin decizie a instanţei din supleanţii de pe liste.

Majoritatea juriştilor consideră că ordonanţa este neconstituţională pentru că nu respectă decizia instanţelor de judecată pentru că se dispune reînfiinţarea unei instituţii care a fost dizolvată şi care se constituie doar în urma alegerilor.

Mai mult, este un precedent periculos care reiese inclusiv din situaţia de fapt din Rădăuţi pentru că va permite unei minorităţi dintr-un consiliu local să genereze dizolvarea consiliului după care, prin reconstituire, să devină majoritară şi să schimbe de fapt rezultatul votului.

Vezi înregistrarea emisiunii


Intră acum și în grupul de