Partidul Verde Suceava crede că SRI trebuie să intervină pentru oprirea defrişărilor de pădure


Intră acum și în grupul de

Partidul Verde Suceava a atras, duminică, din nou atenţia asupra defrișărilor masive din România.

„Furtul lemnului a devenit un sport național, dar cu urmări grave asupra mediului. Este regretabil că partea politică a României nu a înțeles cât este de importantă pădurea, „aurul verde”. Ea trebuie protejată, nu distrusă. Bunul Dumnezeu a înzestrat România cu păduri mândre și frumoase, cum rar ție dat să vezi în Europa”, se arată într-un comunicat semnat de liderul PV Suceava, Dan Acibotăriţă.

El crede că din cauza unor politicieni « avizi după bani », ușor, ușor codrii noștri cad sub drujbele nemiloase ale hoților de lemn.

Acibotarita

„S-a încercat prin programul „Radarul pădurilor” o salvare a pădurii, dar din nefericire furtul industrial al lemnului nu s-a oprit. Defrişările au atins un nivel atât de înalt, încât a devenit o problemă de siguranţă naţională. Din punctul nostru de vedere, este necesar şi intervenţia SRI-ului pentru a opri această boală care a cuprins România. Orice agenţie care doreşte să stopeze defrişările este binevenită”, susţine Aciboătăriţă.

El a precizat că a observat că odată cu sosirea sezonului rece, când se închid publicului anumite drumuri, pădurea se taie şi mai cu spor, situaţia fiind cel mai bine remarcată pe TransRarău.(N.B.)


Intră acum și în grupul de