Onofrei: „Viitorul guvern va fi unul de dreapta format din PD-L, UDMR si PNL”


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele PD-L Suceava, senatorul Orest Onofrei, a declarat luni că victoria lui Traian Băsescu în alegeri era una scontată, şi a apreciat că viitorul guvern va fi unul de dreapta format din PD-L, UDMR şi PNL, partide care vor trece peste orgolii şi vor înţelege semnalul dat de populaţie.

Potrivit parlamentarului sucevean, românii au votat majoritar pentru dreapta, iar liderii PNL ar trebui să ţină cont de acest vot majoritar pentru proiectele lui Traian Băsescu de reformă a statului, un vot majoritar în diaspora, şi mai puţin de proiectele personale. Liderul PD-L Suceava consideră că este nevoie de un guvern de dreapta PDLPNLUDMR care să poată pune în aplicare şi rezultatul referendumului şi care să vină în întâmpinarea aşteptărilor românilor din ţară şi străinătate. „Este posibil să avem guvern rapid până de Crăciun, dacă Parlamentul va fi responsabil, iar liderii PNL să ţină cont de ceea ce au votat românii şi mai puţin de proiectele personale”, a ţinut să sublinieze Orest Onofrei.

El a catalogat drept “inexplicabilă” mişcarea clasei politice de a se alia împotriva a ceea ce dorea de fapt populaţia. „Aşa cum spuneam imediat după turul întâi clasa politică trebuia să ţină cont de cele trei lucruri care erau esenţiale precum şi de semnalul dat de electorat în 22 noiembrie şi anume că au votat masiv dreapta, că au votat pentru reforma propusă de Traian Băsescu şi că populaţia plecată la lucru în străinătate au votat masiv Traian Băsescu.

Este inexplicabil cum clasa politică după acest semnal puternic a încercat o alianţă împotriva populaţiei, împotriva a ceea ce dorea de fapt populaţia, a încercat să unească extreme diferite, oameni extrem de diferiţi care nu aveau nimic în comun. Singurul lucru comun era ura împotriva preşedintelui Traian Băsescu”, a spus prim-vicepreşedintele PD-L Suceava.

Onofrei consideră că „odată cu anunţarea rezultatului final de către Biroul Electoral Central criza politică va lua sfârşit în România”.

Pe de altă parte, preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a declarat că evită să se pronunţe asupra situaţiei politice până după validarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale.


Intră acum și în grupul de