Catrinar: Puterea actuala a reusit destructurarea ISCIR si crearea unei bulversari inimaginabile (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liberalii suceveni sunt de părere că ultima “reuşită personală” a actualei conduceri centrale este cea a destructurării Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (I.S.C.I.R).

Hotărârea luată de actuala guvernare prin OG 22/2010 vine în momentul în care s-au împlinit 100 de ani de activitate a ISCIR, o instituţie care avea rolul de a asigura şi verifica funcţionarea în condiţii de siguranţă maximă a cazanelor, recipientelor sub presiune, centralelor, ascensoarelor sau a macaralelor ori alte utilaje de ridicat şi depozitat.

“Prin aceeaşi Ordonanţă se hotărăşte înfiinţarea unei noi societăţi comerciale pe acţiuni denumită C.N. C.I.R. S.A. prin divizarea ISCIR şi preluarea unei părţi din patrimonial şi personalul acesteia”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul PNL Suceava, Mihai Catrinar, membru în BPM al PNL Suceava, care a mai adăugat că astfel s-a realizat o bulversare inimaginabilă.

“În urma reorganizării, ISCIR a rămas cu 5 Inspecţii teritoriale în timp ce CN CIR SA are 12 filiale, iar dacă înainte exista una la Suceava care se ocupa de judeţul nostru şi de Botoşani, acum a mai rămas una singură la Bacău care trebuie să asigure cu doar 5 inspectori rezolvarea problemelor pe toată Moldova”, a spus Catrinar.

O altă problemă, în opinia sa, ar mai fi tarifele aplicate de CN CIR SA ţinându-se cont de caracterul de monopol conferit de OG 22 care nu permite existenţa altui agent economic cu aceleaşi activităţi timp de 10 luni, ceea ce a permis noii societăţi să practice tarife stabilite în mod arbitrar şi nejustificat de mari.

“Nu putem considera decât că cei care au realizat această aberaţie legislativă, puternic colorată în portocaliu, sunt vinovaţi de distrugerea unui iystem cu tradiţie în numele unor interese obscure de partid”, a încheiat Mihai Catrinar, membru în BPM al PNL Suceava.


Intră acum și în grupul de