Deputatul Sanda-Maria Ardeleanu sustine motiunea cu care Sulfina Barbu candideaza la sefia ONF- PDL. Andreea Paul Vass candideaza la functia de prim-vicepresedinte al organizatiei


Intră acum și în grupul de

Deputatul PDL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, s-a întâlnit, la finele săptămânii trecute, cu femeile democrat-liberale din Piatra Neamţ şi Iaşi, cărora le-a prezentat „cele mai importante direcţii” ale moţiunii cu care preşedintele Organizaţiei de Femei a PDL, Sulfina Barbu, candidează pentru un nou mandat.

Parlamentarul sucevean arată pe blogul personal că le-a transmis colegelor de partid că moţiunea Sulfinei Barbu, intitulată “Forţa femeilor PDL-România 2020″ îşi propune “transformarea Organizaţiei de Femei a PDL în catalizatorul forţei femeilor din România într-un proiect de anvergură: România 2020″.

“Moţiunea este un apel pentru << o regândire a rolului, funcţiilor şi responsabilităţilor OF PDL >>, astfel încât aceasta să poată sprijini şi promova, în continuare, valorile fundamentale ale doctrinei populare, care formează nucleul identităţii doctrinare a PDL: demnitatea umană, libertatea, responsabilitatea, subsidiaritatea, solidaritatea, egalitatea şi familia.

Sprijinind acţiunea politică a PDL, programul politic al OF PDL urmăreşte promovarea şi implementarea viziunii de dreapta într-o strategie pentru România 2020. Obiectivul politic al ONF PDL este să devină << principala forţă politică de coagulare a energiilor femeilor din România, pentru reformarea şi modernizarea României >>”, subliniază Sanda-Maria Ardeleanu.

Potrivit deputatului democrat-liberal, proiectul legii cotei pentru reprezentarea politică a femeilor a reprezentat un punct de maxim interes al dezbaterilor de la Neamţ şi Iaşi, majoritatea colegelor de partid susţinând ideea afirmării femeii în politică şi societate pe principiul competenţei şi al profesionalismului.

“Întâlnirile au permis sintetizarea unor propuneri menite să îmbogăţească textul moţiunii, printre care: realizarea unei baze de date, la nivel regional, cu ONG-urile care lucrează cu fonduri structurale, măsuri concrete de sprijinire a Organizaţiei persoanelor de vârsta a treia”, precizează Ardeleanu pe blog.

Totodată, ea menţionează că la Iaşi, s-a amintit de competiţia dintre judeţele Suceava şi Iaşi, pe teme precum aeroportul şi universitatea. “Sunt convinsă că vor fi cel puţin două aeroporturi internaţionale şi două universităţi puternice în zonă”, evidenţiază deputatul PDL de Suceava pe blogul său.

Parlamentarul sucevean mai informează că săptămâna aceasta, în zilele de joi şi vineri, va continua dezbaterile pe tema viitoarelor alegeri din ONF PDL cu colegele de partid din Bacău, respectiv din Botoşani.

Organizaţia Naţională de Femei a PDL îşi va alege noua conducere, în data de 15 octombrie, în cursa pentru preşedinţie înscriindu-se iniţial actualul lider al organizaţiei, deputatul Sulfina Barbu şi consilierul premierului României, Adreea Paul Vass.

UPDATE 17.50:

Aceasta din urmă şi-a anunţat, marţi, candidatura la funcţia de prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Naţionale de Femei a PDL, ieşind astfel din cărţi pentru şefia organizaţiei.


Intră acum și în grupul de