Deputatul Sanda-Maria Ardeleanu a sustinut transferul a 15 ha de teren de la Statiunea de Cercetari Agricole la Primaria Suceava


Intră acum și în grupul de

Deputatul PDL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu salută votul dat pe 12 octombrie 2011, în plenul Camerei Deputaților pentru Legea 90/2011 privind transmiterea unor terenuri din domeniul public al statului şi din administrarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Suceava în administrarea Consiliului Local al Municipiului Suceava.

„Consider că a fost datoria mea să susțin aceste transferuri de teren și să particip activ la dezbaterea legii întrucât problema cetățenilor din cartietul Ițcani nu mai suportă amânare. Sunt fericită că Proiectul de Lege 90/2011 a trecut în plenul Camerei Deputaților și sunt convinsă că din acest moment primarul Sucevei, Ion Lungu va ști ce trebuie să facă pentru ca votul din Parlament să se materializeze cât mai repede în folosul cetățenilor”, arată parlamentarul democrat-liberal într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, proiectul de lege prevede transmiterea unei suprafețe de aproximativ 15 hectare, respectiv 12,056 ha de teren pentru edificarea unui complex sportiv și 3 hectare pentru amenajarea unui cimitir în cartierul Ițcani al municipiului Suceava. “Menționăm că acest proiect de lege a fost votat pentru a doua oară, lucru mai puțin obișnuit în Parlamentul României”, precizează Ardeleanu în comunicat, exprimându-şi încrederea totală că aceste terenuri vor primi în foarte scurt timp destinația pentru care au fost transferate.

Deputatul sucevean mai menţionează în comunicat că s-a aflat în permanentă legătură cu primarul Municipiului Suceava, Ion Lungu, precum și cu reprezentanții locuitorilor cartierului Ițcani pe această problemă încă din 2009. “Proiectul inițial depus în 04.11.2009 a fost votat și a devenit Lege în 2010 însă întrucat datele de identificare a terenurilor ce urmau a fi transferate au fost consemnate eronat, s-a depus acest nou proiect de lege, 90/2011, având ca scop modificarea anexei inițiale”, explică Sanda-Ardeleanu.

Reamintim că deputatul PSD de Suceava, Ioan Stan, susţinea, în urmă cu un an de zile, că municipalitatea suceveană era cât pe ce să piardă 15 hectare de teren necesar pentru un complex sportiv şi un cimitir, în condiţiile în care la o iniţiativă legislativă a unor parlamentari PDL pentru transferul acestei suprafeţe de la Staţiunea de cercetări agricole la municipiul Suceava au fost înscrise greşit parcelele. Stan arăta la vremea respectivă că el a refăcut proiectul pentru ca municipalitatea să beneficieze de acest teren. „Dacă era după cât de atenţi sunt cei din PDL, municipiul Suceava nu mai primea acest teren şi nu avea unde face complexul sportiv şi nici unde să amenajeze un cimitir”, a spus Stan.

El a ţinut să evidenţieze atunci că în timp ce PDL face o discriminare flagrantă în ceea ce priveşte alocările de fonduri localităţilor cu primari PSD, parlamentarii PSD acţionează în favoarea cetăţenilor, indiferent de culoarea politică a primarului.

Parlamentarul social-democrat a arătat, în urmă cu un an, că prin alocările de fonduri acordate în baza OG7/2006 s-a făcut o discriminare flagrantă, exemplificând cu Colegiul 5 din judeţul Suceava unde din 14 localităţi, din care 11 cu primari PSD şi trei cu primari PDL, primarii PSD au primit, în total, o sumă de 80 de ori mai mică decât cei din PDL pentru aducţiuni de apă, staţii de epurare şi reţele de canalizare.


Intră acum și în grupul de