Deputatul Sanda-Maria Ardeleanu a decis: Nu va candida pentru functia de rector al Universitatii „Stefan cel Mare” Suceava!


Intră acum și în grupul de

Deputatul PDL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, a pus capăt speculaţiilor apărute în presa locală privind candidatura sa la fotoliul de rector al Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava. Parlamentarul sucevean a ţinut să clarifice pe blogul său personal că nu va candida la nici o funcţie în cadrul instituţiei sucevene de învăţământ superior.

Redăm integral postarea de pe blogul Sandei-Maria Ardeleanu:

“Deşi am fost în repetate rânduri nominalizată pe lista posibililor candidaţi pentru funcţia de rector al Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava mă întreb şi vă întreb cum aş putea să mă gândesc acum la o altă funcţie atâta timp cât, pentru a-mi putea îndeplini serios mandatul de deputat, m-am autosuspendat încă din 2010 din funcţia de prorector cu relaţii internaţionale al USV.

Mă onorează aşteptările colegilor din universitate, dar şi din echipa politică precum şi cele ale unei părţi importante din electoratul meu care m-au încurajat pentru a-mi depune candidatura la funcţia de rector al universităţii însă, pentru anul în curs, agenda mea publică nu conţine decât un singur obiectiv major: încheierea cu onoare a mandatului de deputat.

În altă ordine de idei, la nivel de principiu, aş vrea să spun că am considerat dintotdeauna candidatura mea inoportună de pe poziţia de om politic, în condiţiile în care am susţinut şi susţin depolitizarea şcolii româneşti, propunând chiar acel amendament ce prevedea incompatibilitatea între orice funcţie de demnitate publică şi o funcţie de conducere în universitate. În acelaşi timp, consider că m-aş fi aflat şi într-o situaţie de lipsă de fair-play faţă de colegii mei care au rămas în universitate şi nu beneficiază, poate, de aceeaşi vizibilitate cu cea a unui deputat.”


Intră acum și în grupul de