Flutur: PDL vrea sa faca echipe de monitorizare a fiecarui ministru din Guvernul Ponta II


Intră acum și în grupul de

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, că Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului le-a cerut colegilor să facă în termen de o săptămână opţiunile pentru principalele domenii pe structura actualului guvern, pentru ca PDL să organizeze echipe de monitorizare a fiecărui ministru în parte, scrie Realitatea.net.

Potrivit sursei citate, fiind întrebat dacă s-a mai luat în discuţie organizarea unor comisii care să analizeze activitatea miniştrilor din Guvernul Ponta II, secretarul general al PDL a spus că s-a cerut colegilor de partid să opteze pentru anumite domenii, deoarece comisiile şi subcomisiile democrat-liberalilor vor fi pe structura actualului guvern.

ghe. flutur

„S-a discutat şi ieri, preşedintele Vasile Blaga anunţa această instituţionalizare şi profesionalizare a PDL. După cum ştiţi, conform partidului noi avem opt comisii de specialitate, dorim să înfiinţăm şi am cerut membrilor PDL să opteze pentru anumite domenii, pentru că aici este vorba de o monitorizare pe structura actualului guvern, e vorba de 28 de ministere, unii miniştrii, unii miniştrii delegaţi şi atunci comisiile şi sub comisile pe care noi le vom crea să fie pe structura actualului guvern pentru ca să monitorizăm pas cu pas şi să ne exercităm rolul de partid de opoziţie, de principal partid de opoziţie în perioada următoare atât în Parlament, cât şi în teritoriu”, a fost răspunsul lui.

Întrebat dacă există un termen dat în acest sens, Flutur a spus că este vorba de o săptămână. „Noi am cerut într-o săptămână să facă opţiuni colegii noştri pentru principalele domenii pe structura actualului guvern. Este vorba de echipe de monitorizare, nu de altceva, echipe de monitorizare pe fiecare domeniu în parte şi de profesionalizare a intervenţiilor, dacă vreţi dumneavoastră, de la buget, de la Constituţie, de altfel pe nişte teme politice mari. Ieri ( luni n.r.) am discutat cine să coordoneze aceste teme, şi ne referim aici la buget, la discuţiile pentru modificarea Constituţiei, la regionalizare, la codul electoral”, a punctat democrat-liberalul.

Realitatea.net mai precizează că la întrebarea dacă acesta este un prim pas pentru organizarea guvernului din umbră, senatorul PDL a susţinut că încă nu se poate vorbi de un guvern din umbră. „Este în statut, dar nu putem vorbi de guvern din umbră, ci de crearea acestor echipe de monitorizare, comisii şi subcomisii şi sigur guvernul din umbră, dacă mă întrebaţi pe mine din aceste comisii sunt convins că se vor legitima oameni care să fie voci recunoscute în partid să facă parte din guvernul din umbră”, a conchis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de