Alexandru Baisanu reales presedinte al PNL Suceava cu 583 de voturi. Marius Ursaciuc votat de 285 de delegati


Intră acum și în grupul de

Varujan Vosganian si Norica Nicolai, alaturi de o delegatie impresionanta de lideri judeteni si locali ai PSD Suceava participa la conferinta de alegeri a PNL.

Aproximativ 1.000 de persoane participa la alegerile PNL. Candidatul Adrian Popoiu imparte pliante cu contracandidatul Marius Ursaciuc in holul casei Culturii.

alegeri PNL 2013

Conferinta de alegeri a PNL Suceava a inceput cu o intarzire de 45 de minute. La prezidiu se afla si Florin Turcanu, vicepresedinte PNL.

Baisanu: de la PDL nu am invitat in mod oficial pe nimeni, nu ca nu ar fi cativa aici. Dar nu am invitat. Doar de la PSD si PC.

Cristian Adomnitei, presedintele CJ Iasi a sosit la alegerile din PNL Suceava.

„Cand vin aici, vin acasa, la parinti, la scoala mea, la mormintele familiei mele. Am suferit mult cand nu am avut la Suceava rezultatele dorite. Daca vreun liberal ar fi fost cu o functie importanta in administratia locala alta ar fi fost soarta Sucevei. E o competitie acerba azi, care va naste progres. E foarte bine atat timp cat dupa ce se incheie rezultatele sunt respectate si organizatia creste. Prin USL, PSD a castigat la Suceava.

Motivul pentru care nu sunt multi la Suceava de la centru e pentru ca stau in expectativa ca sa vada ce alegeti aici. Am fost si sunt membru PNL de 20 de ani. Pentru mine va fi minunat orice veti alege azi. Nu veti valida un paradox. Ca la aceasta adunare exista riscul sa iesiti mai slabiti. E un risc real. Sper din tot sufletul sa iesiti intariti. Aeroportul Suceava se dezvolta si ma bucur din tot sufletul. Sper ca CJ sa il si operationalizeze.”

Vosganian: „As vrea sa revin la Suceava cand va fi gata noua cetrala termica, dar sper sa nu se petreaca de Pasti. Ma bucur ca aveti aceasta Elvetie a PNL care e filiala Suceava. Personal mi-e si frica sa candidez la Suceava, dar am participat la zbuciumata existenta a ei. Am admirat pe cei care au asigurat supravietuirea. 2013 va conta mult in viitorul politic al tarii. Se va ridica procedura de deficit, avem excedent al contului curent, inflatia e foarte mica si BNR a coborat limita de dobanda. Avem putine falimente. De la anul, lucrurile se vor vedea pozitiv. In 2005 a fost la fel, si tara s-a stabilizat. Ar trebui ca in 2014 sa aprimim rasplata. Conditia e stabilitatea USL: In fiecare zi USL se destrama si Crin nu mai e candidat. Noi nu am castigat decat cu USL.

Vosganian, Teodorovici Cristina

Am castigat impreuna, trebuie sa guvernam impreuna. Oricum s-ar rupe USL, nu exista castigatori. Pierdem impreuna. Mesajul trebuie sa fie de respect pentru popor.”

Norica Nicolai: „Le multumesc celor care atunci cand erati putini au inteles ca partidul acesta va fi mare si au ramas si nu au ales sa plece pentru binele lor.”

902 delegati au fost validati si vor vota presedintele PNL Suceava.

Adrian Popoiu a anuntat ca se retrage din cursa si il sustine pe Marius Ursaciuc.

Marius Ursaciuc:  „Sunt din 2002 vicepresedinte al organizatiei PNL Suceava. In administratie, din respect pentru alegatori am transformat Gura Humorului un oras de care se mandreste tot judetul. La alegerile din 2008 si 2012 am castigat peste 80 la suta din voturi. La europarlamentarele din 2007 am facut celMarius Ursaciuc cu Adrian Popoiu mai mare scor din tara.”

Ursaciuc pune la dispozitie presedintelui PNL Crin Antonescu demisia de onoare din functia de presedinte al filialei judetene Suceava. „Il rog public sa o foloseasca daca una din faptele mele trecute, prezente si viitoare, sau daca filiala nu are performante, sa o foloseasca.”

Baisanu: „E important sa vedem ca liberalismul nu a murit. Am vazut unii sau altii venind la intalnire ca echipa lui Baisanu se va zmotoci cu echipa lui Ursaciuc. Nu exista doua echipe ci o majoritate si o minoritate. Majoritatea apartine celor multi, drepti, cei care nu au plecat in alta barcuta pentru a-si apara functia de deputat sau oricare alta. Propun ca in PNL sa facem o usa mai mica prin care sa intre cei care vin de la Bucuresti sau de la alte partide, o usa mai mica pentru ca sa te apleci in fata membrilor si apoi sa incepi sa ceri functii in partid.

Astazi, aici, nu ne aflam sa votam primarul orasului Gura Humorului, ci presedintele, sa votam onoare, principii. Daca ar fi sa votez primarul orasului G.Humorului as vota ca dvs.

Baisanu cu Zmau

Am negociat greu cu PSD pentru USL. Sunteti in sala 24 de viceprimari negociati si peste 200 de consilieri locali liberali negociati. PNL se conduce prin crasme sau restaurante cand negociezi intre deputati locuri si functii. Cu ce e mai bun Galan sau mai interesant decat Coca de la Volovat?”

A inceput votarea pentru presedintele PNL. Turcanu a multumit presei si a cerut, dar nu expres, ca aceasta sa paraseasca sala. Presa a fost invitata in mod expres sa paraseasca sala Casei Culturii unde se voteaza. Reprezentantii mass-media, inclusiv cei ai PLUS TV, au parasit sala.

Adrian Popoiu a reusit sa obtina un numar de 5voturi la presedintia PNL. Numaratoarea pentru Baisanu si Ursaciuc continua.

Surse din comisia de numarare a voturilor sustin ca pana acum Baisanu conduce cu 582 de voturi fata de 168 ale lui Ursaciuc. Numaratoarea continua.

Baisanu se imbratiseaza cu Marius Zmau, presedintele de la municipiu si incepe sa primeasca felicitari pentru rezultat.

Rezultat neoficial: Baisanu-583, Ursaciuc – 285, Popoiu-5, voturi nule 27.

Marius Ursaciuc si-a recunoscut infrangerea si l-a felicitat pe Baisanu pentru victorie. Ursaciuc i-a facut cadou lui Baisanu pliantul cu care si-a facut campanie.pnl alegeri


Intră acum și în grupul de