Nechifor: „Cred ca s-a ratat o ocazie de a duce o guvernare puternica mai departe. Decizia apartine in totalitate PNL”


Intră acum și în grupul de

nechiforConferinta de presa la sediul USD Suceava

Catalin Nechifor, presedintele PSD Suceava:

„E un moment mai aparte al politicii romanesti, care din punctul meu de vedere, nu a fost bine ales. Dupa o scurta perioada de guvernare in comun, am reusit sa atingem indicatori importanti de crestere economica. Cred ca s-a ratat o ocazie de a duce o guvernare puternica mai departe, una USL. Decizia apartine in totalitate PNL, si doar luam act de plecarea lui de la guvernare.

Nu stiu cati din partenerii nostri din UE ar fi crezut ca Romania poate creste spectaculos. E o crestere importanta care da premise pentru dezvoltare.

Am luat masurile cele mai bune si ne-am trezit parasiti la guvernare. Regret ca a luat PNL, unilateral, decizia, dar ne va pune in situatia de a fi mai performanti. PSD este capabil sa isi asume responsabililtatea si sa convingem ca suntem cea ce trebuie. Ne vom masura puterile in doua etape. Prima sunt alegerile europarlamentare. Sunt convins ca premierul cu noua echipa va face fata cu brio provocarilor.

Am un respect deosebit fata de colegii din PNL. Nu voi fi niciodata cel care se va dezice si va deschide primul front de atac la adresa PNL. Ma astept la o reactie corecta a colegilor din PNL. Impreuna, in 2012, am castigat alegerile. Pana acum, ca presedinte al CJ, va spun ca sunt multumit de modul cum am lucrat impreuna in CJ. De multe ori, deciziile au fost unanime. O sa avem consultari politice, atat in PSD, cat si alaturi de partenerii PNL de la guvernarea locala. Cred ca prin dialog clar, cu argumente si variante de lucru, sa gasim solutii si stabilitate politica. Astept din partea colegilor din PSD si PNL, un raspuns categoric. Fac un apel la maturitate politica si decizie barbateasca. Sunt multe localitati care au nevoie de sprijin si ajutorul l-am oferit fara a ne uita la culoarea politica.

Ma astept doar la o discutie pe care sa o port cu cei implicati. Practic, nu sunt prea multe variante, dar sper sa gasesc intelegere. Sunt structuri politice alese care trebuie sa mearga mai departe. Mizez pe o constructie care sa vizeze colaborarea intre PSD, PNL, UNPR si PC.

Am in vedere discutii punctuale cu alesii locali si ma gandesc foarte serios la o discutie la care sa fie prezenti si altii decat decidentii politici. Vreau sa gasim cea mai buna varianta ca sa asiguram stabilitate. Protocolul cu PNL a fost denuntat unilateral de PNL. Imi doresc sa gasim stabilitate administrativa si politica.

Exista variante si permutari posibile. Mandatul va fi sa pastram structura in CJ pentru ca sunt oameni care lucreaza deja impreuna. Nu e intelept sa schimbam lucrurile radical. Dupa consultarea cu colegii, voi merge mai departe.

Nu voi fi niciodata primul care voi strica ceva. Am mai discutat cu Baisanu si aseara si azi. Chestiunea cu cei numiti, incepand cu subprefectul, e apanajul conducerii. Eu nu am schimbat pe nimeni, nici atunci si nici acum. CJ Suceava nu se va schimba deocamdata.

Eu m-am tinut de cuvant intotdeauna. La Suceava, nu am sa imi reprosez ceva in mod deosebit. Nici primarii nu cred ca se pot plange de ceva. Probabil ca luni, vom fi chemati la Bucuresti. Inca nu am discutat cu colegii din USD, daca vom cere posturi de secretari de stat.

Fac apel la memoria colectiva. Intelegerea dintre PSD si PNL a existat din 2010, in vara, cu mult timp inainte de a fi profilata abordarea USL in plan national. Inca de atunci, am discutat cu Baisanu si am castigat niste alegeri. Nu am semnat hartii, dar ne-am asumat parcursul politic comun.”


Intră acum și în grupul de