PDL-istii suceveni au explicat populatiei ce inseamna acciza suplimentara la carburanti si care vor fi efectele in viata de zi cu zi


Intră acum și în grupul de

Democrat-liberalii suceveni au participat, marţi la o acţiune de informare a populaţiei privind introducerea accizei suplimentare la carburanţi care va avea ca efect scumpirea tuturor produselor şi reducerea nivelului de trai. Acţiunea a fost condusă de prim-vicepreşedintele PDL Suceava, Orest Onofrei, candidat la alegerile europarlamentare, alături de care s-au aflat secretarul general şi prim-vicepreşedintele organizaţiei municipale, Niculai Barbă şi Lucian Harşovschi şi vicepreşedintele Cristi Creţu.

Onofrei a declarat că astfel de acţiuni sunt organizate în toate oraşele din judeţ şi a arătat că democrat-liberalii explică populaţiei ce înseamnă acciza suplimentară şi care vor fi efectele în viaţa de zi cu zi. „Guvernul Ponta, care a spus că face dreptate până la capăt, e pe bază de taxe. Ponta guvernează cu mâinile în buzunarele românilor”, a spus Onofrei.

Onofrei protest catalin

El a arătat că la televizor Victor Ponta susţine că în România este creştere economică, dar în realitate, sărăcia se adânceşte în casele românilor. „Prin cele 35 de taxe şi impozite noi, Ponta a făcut 35 de tăieri de pensii şi salarii pentru că asta înseamnă să pui noi taxe. El nu ia din salariu, ci din buzunarul fiecărui român”, a declarat liderul democrat liberal.

 El a subliniat că o mare parte din taxele impuse de Guvernul Ponta afectează economia care în loc să creeze locuri de muncă şi prosperitate, duce la insolvenţa şi falimentul a mii de firme ceea ce explică şi creşterea şomajului.

 PDL-iştii suceveni s-au aflat, marţi, la orele prânzului în principalele intersecţii rutiere şi benzinării din judeţ unde au împărţit flyere cu mesajul „De la 1 aprilie, Ponta şi Antonescu te lovesc ÎN PLIN!”, aluzie la faptul că un plin de benzină sau motorină va costa cu 25-30 de lei mai mult începând cu data de 1 aprilie. Flyerele îi înfăţişează pe cei doi lideri naţionali ai PSD şi PNL în postură de boxeri cu mănuşile murdare de sânge.

 Majorarea accizei pentru carburanţi, de 7 eurocenţi pe litru,  a intrat marţi în vigoare, având ca efect creşterea cu 0,41 lei/litru a preţului la benzina cu plumb şi fără plumb, motorină.


Intră acum și în grupul de