Senatorul Flutur nu intelege atitudinea Guvernului de a nu asigura cofinantarea la proiectul de modernizare a Aeroportului Suceava


Intră acum și în grupul de

Secretarul general al PDL, senatorul de Suceava Gheorghe Flutur, a apreciat, miercuri, că în condiţiile în care traficul spre şi dinspre Ucraina s-a intensificat, se impune finalizarea şoselei de centură a municipiului Suceava şi începerea execuţiei şoselei de centură a municipiului Fălticeni, menţionând că Suceava şi Fălticeni sunt pe coridoare unde TIR-urile creează blocaje foarte mari în trafic.

flutur 3-2013

Într-o conferinţă de presă, Flutur a ţinut să atragă atenţia că problema infrastructurii este „foarte fierbinte” şi consideră că premierul Victor Ponta trebuie să facă demersurile pentru autostrada Nord-Sud, care uneşte Marea Baltică prin Polonia, Ucraina şi România de Marea Neagră şi că nu trebuie ratată această ocazie, când Europa este de acord cu finanţarea culoarului IX. „Trebuie să le intre bine în cap că e nevoie pe graniţa de est a Uniunii Europene de autostradă.(…) Dorim să întărim flancul estic din punct de vedere economic”, a spus senatorul democrat liberal.

El a subliniat că acum, din cauza lipsei de investiţii, regiunea de Nord Est este campioana exportului de forţă de muncă în ţările din vestul Europei şi că este nevoie ca românii să aibă de lucru acasă.

Totodată, Flutur a declarat că trebuie reluat proiectul autostrăzii Viena-Budapesta-Satu Mare –Suceava-Chişinău, mai ales în condiţiile în care, într-o perspectivă apropiată, Republica Moldova va adera la Uniunea Europeană.

Senatorul democrat-liberal a mai adăugat că nu înţelege atitudinea Guvernului de a nu asigura cofinanţarea la proiectul de modernizare a Aeroportului Suceava şi că a „împins” Consiliul Judeţean Suceava să-şi încarce gradul de îndatorare prin împrumuturi cu care să asigure fondurile necesare.


Intră acum și în grupul de