Medalie de aur pentru un elev de la Colegiul National „Nicu Gane” din Falticeni, la Olimpiada Nationala de Astronomie si Astrofizica


Intră acum și în grupul de

planete

Municipiul Braşov a găzduit în perioada 11-15 aprilie 2014, Olimpiada Natională de Astronomie și Astrofizică. Din județul Suceava au participat 6 elevi, dintre care 2 juniori (clasa a VII-a) și 4 seniori (clasele X-XII), informează într-un comunicat de presă, reprezentanţii IŞJ Suceava.

Potrivit sursei citate, elevii județului Suceava au obținut următoarele rezultate:

La secțiunea juniori:

• Calificare în lotul lorgit al României, medalie de argint din partea Societății Române de Fizică, mențiune MEN a obținut Eduard Lungu, elev în clasa a VII-a la Liceul Tehnologic ,,Tomșa Vodă” Solca, pregătit de domnul profesor Ilie Cosovanu.

• Medalie de argint din partea Societății Române de Fizică a obținut Sabina Dumistrăcel, elevă în clasa a VII-a, la Școala Gimnazială Nr.9 ,,Ion Creangă” Suceava, pregătită la clasă de doamna profesor de fizică Floarea Caltais și la cercul de astronomie de la Palatul Copiilor de prof. dr. Petru Crăciun.

La secțiunea seniori:

• Calificare în lotul lărgit al României, medalie de aur din partea Societății Române de Fizică, mențiune MEN a obținut Remus Bompa, elev în clasa a X-a la Colegiul Național ,,Nicu Gane” Fălticeni, pregătit la clasă de doamna profesor de fizică Doina Dominte și la cercul de Astronomie de la Palatul Copiilor de prof. dr. Petru Crăciun.

• Medalie de argint din partea Societății Române de Fizică a obținut Daniel Cosovanu, elev în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic ,,Tomșa Vodă” Solca, pregătit de domnul profesor Ilie Cosovanu.

• Medalie de bronz din partea Societății Române de Fizică, mențiune MEN a obținut Mircea Vacariuc, elev în clasa a X-a la Colegiul Național ,,Petru Rareș” Suceava, pregătit la clasă de domnul profesor de fizică Radu Milici și la cercul de Astronomie de la Palatul Copiilor de prof. dr. Petru Crăciun.

• Mențiune de onoare din partea Societății Române de Fizică a obținut Ionela Gâză, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național ,,Petru Rareș” Suceava, pregătită la clasă de doamna profesor de fizică Anca Greculeac și la cercul de Astronomie de la Palatul Copiilor de prof. dr. Petru Crăciun.

“De asemenea, Iustina Crăciun (originară din Fălticeni), elevă în clasa a XII-a la Liceul International de Informatică Bucureşti, a obtinut calificarea în lotul lărgit al Romaniei şi medalia de aur din partea Societăţii Române de Fizică”, se arată în document.


Intră acum și în grupul de