Ministrul turismului reclama faptul ca Romania e o destinatie sigura


Intră acum și în grupul de

Autoritățile centrale din domeniul turismului se chinuie sa demonstreze lumii întregi că România este una dintre atracțiile turistice sigure din toate punctele de vedere.

 

Ministrul delegat pentru IMM-uri şi Turism, Florin Jianu, a anunțat la Suceava, într-o conferinţă de presă care a urmat unei întâlniri cu agenții economici din turismul local suceveam că ministerul face o campanie pentru promovarea României ca o destinaţie turistică sigură în contextul geopolitic actual.

Corina martin florin jianu

Jianu a ținut să precizeze că a fost prezent în Republica Moldova, la deschiderea Camerei de Comerţ România-Republica Moldova şi a transmis că România este un partener economic solid dar şi o destinaţie turistică sigură.

Ministrul a arătat că datele Comisiei Europene a Turismului arată că România se situează între primele zece ţări europene ca şi creştere a numărului de turişti, fiind pe locul patru cu creştere de turişti din China şi pe primele zece locuri cu creştere pentru turişti din Statele Unite, Olanda, Marea Britanie, Franţa sau Italia.

„Un număr însemnat de turişti provin din Republica Moldova”, a spus Jianu care a subliniat că România se dovedește a fi o destinaţie sigură şi pentru că două organisme internaţionale, Comisia Europeană a Turismului şi Organizaţia Mondială a Turismului au ales ca în toamnă să organizeze două evenimente în România, Adunarea Generală a Comisiei Europene de Turism şi o acţiune a secretarului general al OMT care va participa la un eveniment de promovare a clusterelor din turism.

„Pentru a aplica sintagma „România destinaţie sigură” vom avea evenimente în Bucovina”, a spus Jianu care a arătat că, în colaborare cu CJ Suceava se vor organiza info-trip-uri cu mass media, cu factorii decidenţi, cu oameni din industire din Republica Moldova, pentru a cunoaşte mai bine această zonă apropiată atât de Ucraina cât şi de Republica Moldova astfel încât fluxul de turişti să crească în zonă.

Nechifor, Jianu si doua tute din turism

Totodată vor exista târguri la care Suceava e invitat să participe, dar şi alte evenimente pentru a defini conceptul „România destinaţie sigură”, a adăugat ministrul.

Chestionat asupra posibilității de a exista sentimentul în străinătate că România este o destinaţie nesigură, Florin Jianu a răspuns că nu există acest sentiment, dar că este nevoie ca în contextul geopolitic actual România să aibă un cuvânt de spus şi să joace o carte câştigătoare.


Intră acum și în grupul de