Lucrarile la Liceul cu program sportiv din Suceava vor fi finalizate cu bani europeni


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că a primit acceptul organismului intermediar din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei pentru finanţarea lucrărilor la campusul Liceului cu Program Sportiv din Suceava, începute în 2007, cu fonduri europene.

Iniţial proiectul a fost respins întrucât s-au găsit numeroase neclarităţi şi nereguli în actele depuse de conducerea liceului.

Actele din dosarul cu acest proiect au fost corectate, fiind făcute clarificări şi completări la documentaţie.

Primarul a menţionat că în funcţie de numărul de proiecte ce vor fi acceptate, proiectul de finalizare a lucrărilor de la LPS va intra pe o listă de priorităţi, iar dacă nu vor exista proiecte avizate care să acopere suma alocată pentru acest program, atunci finanţarea va fi asigurată sigur, fără să fie nevoie de prioritizare.

Investiţia este realizată la acest campus în proporţie de 85 la sută, a menţionat primarul.

El a mai declarat că există posibilitatea ca şi noua sală de sport a Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” să primească finanţare din proiectul suplimentar pe POR, dar că proiectul pentru centrul de informare şi documentare de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” nu va putea fi finanţat acum şi că se va aştepta o altă sesiune de depunere de proiecte.

 liceul sportiv suceava

Aceste proiecte se pot califica să fie finanţate prin programul suplimentar POR pentru infrastructura şcolară şi pentru care regiunea Nord-Est primeşte aproximativ 30 de milioane de euro.

Comisia Europeana a aprobat, în decembrie 2013, realocarea, de la alte programe operaţionale, a sumei de 150 milioane de euro pentru Axa prioritara 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, domeniul major de intervenţie 3.4 – Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesionala continuă.

 


Intră acum și în grupul de