FOTO Statuile vii, reale atractii pentru copiii din Suceava


Intră acum și în grupul de

Ediția din acest an a Festivalului de Artă Medievală ce se va desfășura în Cetatea de Scaun a Sucevei în perioada 14-17 august este promovată prin intermediul unor statui vii, amplasate în punctele cheie din oraș.

Cele 5 statui ce întruchipează diferite personaje, un arlechin, un scriitor medieval, un soldat medieval, o domniță medievală și un saltimbanc, impresionează trecatorii, în special copiii, aceștia fiind curioși și amuzați.

Statuile pot fi văzute zilnic de către trecători pe esplanada Casei de Cultură, în faţa Primăriei Suceava, în Obcini – în faţa fostului magazin Premier, în cartierul George Enescu – la Curcubeu şi în cartierul Burdujeni, la Orizont, în intervalele orare 11.00-12.00, 16.00-17.00, 19.00-20.00.

Actorii profesioniști ce au dat viață personajelor medievale fac parte din trupa de teatru Funny Art din Iași și sunt pregătiți de regizorul Radu Ghilas.

Alături de ei stau și câțiva voluntari, cei mai mulți elevi și studenți din Suceava, care au îmbrăcat costume medievale și oferă pliante cu programul evenimentelor tuturor trecătorilor.


Intră acum și în grupul de