Numerosi credinciosi la hramul Manastirii Hagigadar. Printre ei Varujan Vosganian si Varujan Pambuccian (FOTO)


Intră acum și în grupul de

Numeroşi credincioşi, printre care armeni din România şi diaspora, au participat, duminică, la Mănăstirea Hagigadar, din Suceava, la Sfânta Liturghie prilejuită de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, hramul bisericii acestei mănăstiri.

O parte dintre credincioşii care au venit la această mănăstire au urcat dealul în genunchi şi au înconjurat, tot în genunchi, biserica pentru ca dorinţele pe care le au să se îndeplinească.

Slujba a fost oficiată de Datev Hagopian, primat al Diocezei armenilor din România împreună cu un sobor de preoţi.

Preşedintele Uniunii Armenilor din România, Varujan Vosganian, a declarat că atât români cât şi armeni vin la Hagigadar pentru a se ruga pentru îndeplinirea dorinţelor.

„Unii spun că vor să câştige alegerile, alţii spun că vor să ia un loc la facultate, dar Dumnezeu nu împlineşte dorinţele la care pentru a-ţi face ţie, trebuie să ia de la altul. Aşa că dacă vrei să-ţi pui o dorinţă poţi să-ţi pui o dorinţă să ai un copil frumos, să ai sănătate, să ai linişte, adică lucruri pe care ca să le dobândeşti, nu trebuie să le iei de la altul sau nu trebuie să iei înaintea altuia”, a spus Vosganian.

Pentru comunitatea de armeni din România această sărbătoare este una dintre cele mai importante pentru că se adună împreună cu acest prilej, după cum a declarat Varujan Pambuccian, deputatul minorităţii armene în Parlamentul României.

„Este de departe, cea mai importată sărbătoare comunitară. Vorbim aici de o tradiţie foarte îndelungată”, a spus Pambuccian.

Varujan Pambuccian a mai spus că se continuă şi investiţiile în restaurarea clădirilor mănăstirii, iar principala lucrare este casa din apropiere care a fost destul de şubredă şi e demolată şi care trebuie reconstruită.

„E o problemă de fonduri şi sper să reuşim să o rezolvăm şi într-un an, doi, să avem o clădire proprie”, a spus Pambuccian.

După ce au participat la slujbă, armenii au mâncat preparate specifice armeneşti cum este supa de urechiuşe  ori pilaful cu carne de vită.


Intră acum și în grupul de