280 de candidati absenti la Suceava, la a doua proba scrisa a BAC-ului de toamna


Intră acum și în grupul de

Proba obligatorie a profilului din cadrul sesiunii de toamnă a examenului de bacalaureat, la istorie sau matematică, a fost susținută miercuri de absolvenții studiilor liceale.

examen

Dintr-un total de 1.181 de candidați înscriși în județul Suceava, 280 nu s-au prezentat la examen. La fel ca la prima probă, la limba și literatura română, unde cei mai mulți absenți s-au înregistrat la Colegiul Tehnic Rădăuți, și la istorie și matematică, Colegiul rădăuțean a raportat Inspectoratului Școlar Județean Suceava cel mai mare număr de elevi absenți, și anume 66. La polul opus se află Colegiul Silvic „Bucovina” din Câmpulung Moldovenesc care a raportat doar 27 de candidați neprezentați.

Sesiunea august – septembrie a examenului de maturitate va continua cu proba la alegere a profilului şi specializării pe 29 august. Afişarea rezultatelor se va face pe data de 1 septembrie, până la ora 12.00, urmând ca, în aceeaşi zi, să fie depuse contestaţiile, în intervalul orar 12.00 – 16.00. Soluţionarea contestaţiilor se va realiza între 2 şi 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 4 septembrie.


Intră acum și în grupul de