Mai putini caini pe strazile din Vatra Dornei, dupa campaniile de sterilizare a patrupedelor (FOTO)


Intră acum și în grupul de

Campania de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor din Vatra Dornei în zilele de 29 și 30 august s-a încheiat cu  succes.

Prin programul lunar Romania Animal Rescue au fost sterilizate, la Vatra Dornei, 51 de animale: 43 caini dintre care 24 femele și 19 masculi și 8 pisici.

Potrivit dr.Roxana Pasat, cea de-a patra campanie din acest an, destinată atât câinilor rămași nesterilizați din adapostul public, cât și celor cu stăpân a dat roade, iar cetățenii au început să înțeleagă necesitatea demersurilor organizației: „De la o campanie la alta, observăm că cetățenii dorneni încep să înțeleagă necesitatea acestor campanii și răspund solicitărilor de a se programa din timp, având în vedere și prevederile legislative în acest sens”, a explicat Pasat.

Totodată, aceasta a ținut să menționeze că aceste campanii de sterilizare sunt organizate și susținute financiar exclusiv din fondurile trimise de donatorii din străinatate către organizația americană Romania Animal Rescue, iar colaborarea cu Primăria Vatra Dornei constă doar în punerea la dispoziție a locului de desfășurare a campaniei în mod gratuit și în cazarea echipei de doctori.

„Ca de fiecare dată, ni s-au alăturat voluntari fără de care aceste acțiuni nu ar putea avea loc și câțiva membri ai echipei Salvamont din Vatra Dornei. Putem spune că dornenii sunt foarte mulțumiți și doresc continuarea lunară a acestor acțiuni pentru că într-adevăr se văd rezultatele, din ce în ce mai puțini câini pe strazi, și au înțeles că sursa continuă a câinilor comunitari provine din curțile celor care nu își sterilizeză animalele. Bineînțeles că din păcate nu putem eradica „transhumanța” câinilor aduși din alte localități în diverse mașini, în general noaptea, atunci când este foare puțin probabil să fie prinși. Actuala legislație prevede sancțiuni drastice pentru aceste acțiuni ilegale cu condiția să fie raportate atunci când se întamplă, însă pentru asta trebuie acțiuni concrete ale Poliției și a Direcției Sanitar Veterinare”, a completat dr. Roxana Pasat.


Intră acum și în grupul de