35 de elevi din toata tara participa, la Suceava, la Conferinta Interregionala „Comunicare si PR in Consiliul Elevilor”


Intră acum și în grupul de

În perioada 1-4 septembrie 2014, Consiliul Județean al Elevilor Suceava organizează Conferința Interregională „Comunicare și PR în Consiliul Elevilor”, eveniment de interes pentru Consiliul Național al Elevilor (CNE).

Scopul conferinței este de a forma tinerii în vederea deprinderii competențelor cheie de comunicare și relaționare cu factori instituționali sau ce țin de mass-media și stimularea acestora spre o implicare activă și asertivă în viața comunitații prin acțiuni de voluntariat.

conferinta Consiliul National al Elevilor

Marți, 2 septembrie, la Consiliul Județean a avut loc deschiderea oficială a conferinței, în prezența autorităților locale și județene.

Inspectorul școlar general Gheorghe Lazăr a ținut să le transmită elevilor participanți că tema aleasă, comunicarea, reprezintă cel mai bun lucru pe care îl pot învăța, aceasta ocupând un loc foarte important în viețile lor, iar ei trebuie să fie pregătiți să rezolve orice fel de probleme și doar prin studiu vor putea reuși.

La rândul său, prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a catalogat tema aleasă de elevi drept una ambițioasă ce implică foarte multe și și-a exprimat convingerea că pe parcursul conferinței interregionale elevii vor găsi soluții pentru a îmbunătăți comunicarea publică. Totdată, prefectul a dat ca exemplu primarul din Berlin care se întâlnește trimestrial cu elevii și discută despre modul în care trebuie să arate orașul peste câțiva ani.

 Preocuparea față de problemele elevilor trebuie să existe și la noi, ținând cont de faptul că tinerii reprezintă viitorul unei societăți, a subliniat Sinescu, arătând că administrația publică locală trebuie să cunoască nevoile lor și a școlilor din care provin. „Cred că este important ca voi să aveți o comunicare la nivelul elevilor, în primul rând. Sunteți liantul dintre colegii voștri și profesori, dintre problematica colegilor voștri și familie. Este important să identificați unde sunt probleme și să găsiți soluții împreună. De asemenea, este important să construim împreună, chiar dacă suntem din generații diferite avem mai multe elemente în comun decât lucruri care ne despart”, a mai completat prefectul Sucevei, Florin Sinescu.

Pe parcursul conferinței interregionale, elevii vor lua parte la workshopuri de dezvoltare a abilităților de comunicare, PR și gândire strategică, pentru asigurarea unui context optim de desfășurare a campaniei de atragere de membri în Consiliul Elevilor și de promovare a alegerilor.

Evenimenul este realizat în colaborare cu Instituția Prefecturii județului Suceava, Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Wedu.ro, Mado Corporation și Global Design.


Intră acum și în grupul de