Noul an scolar a inceput cu dreptul la Liceul Sportiv din Suceava. Finalizarea lucrarilor la noul campus, asteptata cu nerabdare


Intră acum și în grupul de

La festivitatea de deschidere a noului an şcolar de la Liceul cu Program Sportiv Suceava au fost prezenți primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, președintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, consilierii locali Cornel Grosar și Corneliu Vornicu și inspectorul școlar general, prof. Gheorghe Lazăr.

deschidere an scolar (12)

Cu toții au ținut să evidențieze faptul că lucrările la noul campus trebuie să fie finalizate, iar elevii trebuie să ducă mai departe performanțele sportive.

Directorul liceului, prof. Ioan Radu, a ținut să mulțumească autorităților locale pentru sprijinul oferit în susținerea proiectelor și le-a amintit elevilor că trebuie să fie pregătiți în noul an școlar să răspundă tuturor provocărilor.

Primarul municipiului Suceava a declarat că ziua de 15 septembrie este una de sărbătoare atât pentru profesori, cât și pentru elevi, susținând demersurile pe care le face noul director al liceului: „Mă bucur că am posibilitatea de a fi la deschiderea anului școlar la LPS, tot timpul prima zi a anului școlar este o zi de sărbătoare pentru elevi și pentru profesori. Mă bucură faptul că de când s-a schimbat conducerea, se fac multe lucruri bune și că am reușit să aprobăm finanțarea cu fonduri europene pentru finalizarea complexului sportiv. Sperăm ca până la sfârșitul lunii septembrie să închiem finanțarea în așa fel încât aceste lucrări foarte importante să fie încheiate”, a declarat primarul Ion Lungu.

De asemenea, Lungu și-a exprimat convingerea că între administrația locală, școală, elevi, profesori, dar și părinți trebuie să existe un parteneriat, arătându-și aprecierea față de performanțele pe care le obțin sportivii suceveni.

La rândul său, președintele CJ, Cătălin Nechifor, prezent și el la festivitatea de deschidere a punctat faptul că este o bucurie aprobarea finanțării pentru finalizarea campusului, într-un moment în care poate nimeni nu credea că se va mai realiza investiția.

El le-a urat elevilor succes și și-a exprimat convingerea că educația pornește din familie și se definește în instituțiile școlare.

Totodată, inspectorului școlar general, Gheorghe Lazăr, a ținut să evidențieze că elevii trebuie să îmbine pregătirea pentru competiții, să obțină rezultate frumoase și să se pregătească temeinic pentru examenele naționale.

Reamintim că Liceul cu Program Sportiv Suceava a beneficiat de o hotărâre de Consiliu Local pentru deblocarea unor fonduri pentru realizarea unui campus sportiv modern, în valoare de 11.279.354 de lei, din care 5.640.000 lei sunt prinşi ca finanţare în 2014.


Intră acum și în grupul de