Caravana „Sanatatea incepe din farfurie” ajunge, luni, in Suceava


Intră acum și în grupul de

Caravana „Sănătatea începe din farfurie” ce promovează alimentația echilibrată a copiilor va ajunge, luni, la Suceava.

Sanatatea incepe din farfurie

Este pentru al treilea an consecutiv când Selgros Cash&Carry România împreună cu Chef Cezar Munteanu derulează programul educaţional „Sănătatea începe din farfurie”, au informat într-un comunicat de presă organizatorii evenimentului.

Potrivit acestora, pe 22 septembrie, Chef Cezar Munteanu se va întâlni cu elevii şi cadrele didactice de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava.

„Acţiunile se concentrează pe creşterea afinităţii şi ataşamentului copiilor faţă de legume şi fructe – super-alimente ale unei nutriţii echilibrate. Acestea sunt transformate, pe baza atributelor lor principale, în personaje supereroi de benzi desenate, cu superputeri, cu care copiii să se identifice şi care să le servească drept modele. Elevii din clasele I-IV incluşi în program vor urma lecţii împreună cu Chef Cezar, unul dintre cei mai cunoscuţi şi carismatici bucătari din România, precum şi cu profesorii din şcoli. Acestea vor fi continuate acasă, individual sau alături de părinţi, prin materiale educaţionale şi de divertisment”, se arată în sursa citată.

Morcov

Para

Varza

Anul acesta programul vizează în total peste 12.000 de elevi din clasele I-IV din din Bucureşti, Braşov, Iaşi, Târgu Mureş, Oradea, Cluj, Ploieşti, Timişoara, Craiova, Bacău, Galaţi, Brăila, Arad, Suceava şi Constanţa, precum şi părinţii acestora. Misiunea declarată este de a milita pentru o atitudine pozitivă faţă de nutriţie, fără restricţii şi diete neadecvate, promovate în general adulţilor, care să conducă la dezechilibre sau la o opoziţie din partea copiilor şi a părinţilor.

Iniţiat de către Chef Cezar şi Selgros, programul beneficiază în 2014 de contribuţia şi asistenţa Dr. Mihaela Bilic, medic primar în diabet şi boli de nutriţie, au completat organizatorii.


Intră acum și în grupul de