Specializari noi la liceele din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Începând cu anul școlar 2014-2015, în șase unități școlare de stat din județul Suceava funcționează noi specializări sau calificări profesionale.

ISJ suceava

Potrivit unei centralizări la nivelul ISJ Suceava, în municipiul Suceava, două unități de învățământ oferă elevilor săi noi specializări. Astfel, la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava funcționează singura clasă din județ cu calificarea de frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist, la învățământul profesional.

La Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava, la învățământul liceal s-a constituit o nouă specializare de Tehnician în instalații electrice.

În județ, conform centralizării, la Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuți există noi clase la: Științe ale naturii, Științe sociale și Filologie, la nivel liceal.

Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni are specializarea de Asistent manager unități hoteliere, iar Liceul Tehnologic „Vasile Deac” Vatra Dornei – Asistent de gestiune, ambele la nivel postliceal.

De asemenea, la Liceul Tehnologic Cajvana s-au înființat specializările: Tehnician electromecanic auto, Tehnician activități comerciale, la postliceal și Științe sociale la învățământul liceal.

În ceea ce privește învățământul particular, în municipiul Suceava, două unități de învățământ au înființat clase la învățământul preșcolar: Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu”  și Școala Gimnazială Natanael.

Totodată, Liceul Tehnologic „Țara de Sus” Vatra Dornei, unitate de învățământ particulară, are specializarea Tehnician proiectant urbanism și amenajarea teritoriului, la forma de învățământ liceal.

Inspectorul școlar general, prof. Gheorghe Lazăr a transmis că din acest an școlar, rețeaua școlară a județului Suceava cuprinde și o nouă școală particulară: „este vorba despre Școala Postliceală Sanitară ”Centrul de Studii Ștefan cel Mare și Sfânt” Rădăuți cu specializările: Asistent medical generalist, Asistent medical de farmacie, Asistent medical de balneo-kinetoterapie, Asistent medical de nutriție și dietetică”, a informat Lazăr.


Intră acum și în grupul de