Gabriela Szabo, Ministrului Tineretului si Sportului, si-a anulat vizita la „Spartachiada Profesorilor”, la Suceava


Intră acum și în grupul de

Ediția a II-a a evenimentului „Spartachiada Profesorilor” s-a deschis oficial, vineri după amiază, la manifestare fiind așteptată și Gabriela Szabo, Ministrului Tineretului și Sportului.

spartachiada profesorilor 2014 (37)

În perioada 2-4 octombrie, la Suceava, are loc cea de-a doua ediție a „Spartachiadei Profesorilor”, eveniment organizat de Alianța Sindicatelor din Învățământ, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, ce se sărbătorește pe data de 5 octombrie.

Activitățile din acest an au debutat la Fălticeni, joi, 2 octombrie, de la ora 5:30, cu un concurs de pescuit sportiv.

Festivitatea oficială de deschidere a manifestărilor a avut loc vineri, 3 octombrie, în fața Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, în prezența a zeci de profesori, dar și a liderilor județeni și locali.

Vicepreşedintele Sindicatului Independent Învăţământ „Spiru Haret” Suceava, Dumitru Irimia, a declarat pentru NewsBucovina.ro că „Spartachiada Profesorilor” este un eveniment dedicat în egală masură atât profesorilor de Educație Fizică și Sport, cât și celorlalți profesori, de la celelalte specializări: „ediția din acest an își propune să atragă cât mai mulți colegi de cancelarie, nu numai cei de specialitate Educație Fizica și Sport, ci și colegii de la celelalte specializări”, a spus Irimia.

De asemenea, acesta i-a îndemnat pe profesori să ia parte la activitățile propuse: „îi așteptăm alături de noi și mâine, 4 octombrie, la întrecerile pe celelalte zece ramuri sportive cuprinse în program”, a completat Dumitru Irimia.

spartachiada profesorilor

Deși la festivitatea de deschidere oficială a Spartachiadei era așteptată și Gabriela Szabo, ministru al Tineretului și Sportului, aceasta nu a mai ajuns la Suceava din motive medicale. Cu toate acestea, secretarul de stat din Ministerul Muncii, Codrin Scutaru, a ținut să menționeze că Ilie Năstase împreună cu Gabriela Szabo, ca reprezentanți ai românilor în Parlament, vor face toate demersurile pentru ca sportul să fie finanțat și respectat.

 

„Spartachiada Profesorilor” este un eveniment organizat deAlianța Sindicatelor din Învățământ (ASI) Suceava, prin Departamentul cultură, sport, turism în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Consiliul Judeţean Suceava, Primăria Suceava, Direcția Județeană de Tineret Suceava și  Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava.

 


Intră acum și în grupul de