Elevii unui liceu din Franta vor veni la Suceava intr-un schimb de experienta cu elevii de la „Petru Rares”


Intră acum și în grupul de

Elevii de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava vor primi, săptămâna viitoare, vizita colegilor de la un prestigios liceu din Lyon, Franța, într-un schimb de experiențăpe teme de cetățenie europeană.

Colegiu Petru Rares

Grupul de elevi francezi de la Liceul „Ampère” din Lyon – Franța va ajunge pe 15 octombrie în România și va sta până pe data 21 octombrie. Vor veni 11 elevi, 2 profesori însoțitori și directorul școlii franceze.

Potrivit directorului adjunct al C.N. „Petru Rareș” Suceava, prof. Anca Greculeac, prima lor oprire în România va fi la București, acolo unde vor sta două zile și vor vizita Parlamentul, Muzeul de Istorie și Muzeul Antipa.

Pe 17 octombrie vor ajunge în Suceava și vor începe activitățile de lucru pe echipe, iar seara vor lua parte la Balul Bobocilor. În următoarea zi, pe 18 octombrie, vor lua parte la activitățile propuse de familiile elevilor suceveni, iar pe 19 octombrie vor merge în vizită la mănăstirile din Bucovina. Luni, pe 20 octombrie, elevii francezi și români vor avea din nou teme de lucru în echipe, iar pe 21 grupul francez va pleca din România.

Schimbul de experiență româno-francez va continua și anul viitor, elevii și profesorii suceveni prinși în proiect se vor deplasa în luna februarie la Lyon.


Intră acum și în grupul de