Sucevenii care vor recicla deseurile din gospodarie vor fi rasplatiti cu bonuri valorice. Vezi cat valoreaza lucrurile care nu-ti mai folosesc la statia de preluare SIGUREC


Intră acum și în grupul de

Începând de miercuri, 22 octombrie, sucevenii care vor să scape de deșeurile din gospodărie le vor putea duce în parcare la Shopping City Suceava, acolo unde a fost adusă prima stație inteligentă de preluare a deșeurilor direct de la consumatori.

Lansare SIGUREC

Prima stație SIGUREC din oraș a fost inaugurată miercuri, la Shopping City Suceava, de către Green Group în colaborare cu Grupul Carrefour România, la eveniment fiind prezente și autoritățile județene.

Sucevenii vor putea duce în parcarea centrului comercial, la stația de preluare SIGUREC, peste zece tipuri de deșeuri printre care se regăsesc PET-urile, dozele de aluminiu, recipientele din sticlă, echipamentele electrice și electronice uzate, baterii, hârtie, carton, folii de plastic, recipiente de polistiren sau diverse alte tipuri de ambalaje de plastic precum ambalajele produselor de igienă.

„Venim în întâmpinarea autorităților publice locale, a clienților noștri și de asemenea, venim cu dorința că vrem să facem o Românie mai curată. Dorim să contribuim ca în toate orașele în care suntem prezenți, să dăm clienților posibilitatea să vină cu produsele și să le recicleze aici”, a declarat la inaugurarea sistemului Florin Căpățână, director Dezvoltare Durabilă și Relații Instituționale Carrefour România.

Pentru cei care ajută la protejarea mediului înconjurător, reprezentanții celui mai modern sistem de preluare selectivă a deșeurilor existent la ora aceasta în România, s-au gândit să-i răsplătească prin vouchere de cumpărături valabile în hipermarketurile Carrefour. Astfel, sucevenii care vor aduce la stația SIGUREC un frigider, vor primi un bon de reducere de până la 80 de lei, în funcție de greutate. Valoarea unui PET dat spre reciclare este de 5 bani, a unei doze de aluminiu este de 3 bani, a unei sticle este 1 ban, în timp ce pentru un kilogram de hârtie sau de carton sucevenii vor primi 15 bani. Valoarea deșeurilor este returnată sub forma unor bonuri de reducere la cumpărături, valabile în ziua în care au fost emise. Totodată, cei care vor aduce deșeurile la stația de preluare vor putea dona banii în contul organizației „HOSPICE Casa Speranței”, pentru ajutorarea persoanelor care suferă de boli în stadii terminale sau limitatoare de viață.

lansare SCS SIGUREC

„Reciclarea nu înseamnă doar colectarea separată, ci și transformarea într-un produs”, a susținut Constantin Damov, Co-fondator Green Group. El a exemplificat că prin reciclarea unui PET, se obține fibră sintetică de poliester ce se răgăsește în interiorul tuturor autoturismelor. „Romania este unul dintre cei mai mari furnizori de fibră de poliester pentru industria auto. O să vedeți tavanul mașinii, portierele, mochetele, portbajajul. Totul este făcut din acest material”, a completat Damov.

Prezent la inaugurarea sistemului de selectare a deșeurilor, prefectul județului Suceava, Florin Sinescu, a declarat că este important să se promoveze și în rândul tinerilor campania de reciclare: „Cred că este important să promovăm o campanie și în rândul tinerilor astfel încat aceste lucruri să fie repetate”, a spus Sinescu.

El a mai menționat că dorește ca la cele două gropi de gunoi aflate în construcție în prezent să ajungă numai deșeuri biodegradabile: „La cele două gropi de gunoi care vor fi finalizate de Consiliul Județean trebuie să ducem ceea ce este biodegradabil astfel încât protecția mediului să fie asigurată”, a declarat prefectul județului.

În acest moment, în țară funcționează nouă aparate SIGUREC, unul la Buzău, trei la București, unul la Brașov, unul la Sibiu, unul la Oradea, unul la Drobeta – Turnu Severin și unul la Iași.

Prin parteneriatul dintre Green Group și Carrefour România, containerele inteligente de colectare SIGUREC vor fi amplasate până la începutul anului 2015 în fiecare oraș în care există hipermarketuri Carrefour.

Sistemul SIGUREC

Reciclare SIGUREC


Intră acum și în grupul de