Concurs inedit organizat de Facultatea de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor din cadrul USV. Vezi despre ce este vorba


Intră acum și în grupul de

Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității “Ștefan cel Mare” Suceava organizează un concurs inedit de natură tehnică, aflat la prima ediție, săpămâna viitoare.

USV - FIESC

În zilele 30-31 octombrie 2014, echipe formate din câte trei studenți vor lua parte la prima ediție a concursului studențesc 25 de ore la USV (25h@USV).

Potrivit reprezentanților instituției de învățământ superior, competiția își propune să testeze abilitățile de dezvoltare hardware și software, creativitatea și perseverența studenților, iar un juriu internațional alcătuit din invitați de la Universitatea Tehnică din Viena, va evalua capacitatea echipelor de studenți de a propune, într-un timp limitat, soluții eficiente și creative pentru o problemă tehnică importantă a momentului, și anume dezvoltarea de interfețe gestuale performante.

Organizatorii vor pune la dispoziția echipelor de studenți echipamente tehnice performante ale momentului, precum controller-ul Leap Motion (Leap Motion Inc., USA) și platforma GestureKit (RoamTouch, USA).

Concursul va demara joi, 30 octombrie 2014, la ora 10.00 și se va încheia vineri, 31 octombrie 2014, la ora 11.00, competiția fiind organizată în Atrium-ul din corpul E al universității.

„Din partea echipei de organizatori, prof. univ. dr. ing. Adrian Graur și conf. univ. dr. ing. Radu-Daniel Vatavu au convingerea că, prin această competiție, Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava se va alătura cu succes eforturilor existente în plan internațional pentru organizarea unor asemenea evenimente „hackathon”, cum sunt competițiile deja celebre Challenge24, IEEEXtreme 24-Hour, sau Laval Virtual Limited Time”, se mai arată în comunicatul transmis de reprezentanții USV.


Intră acum și în grupul de