Fermierii suceveni la Indagra, discutie de o ora cu reprezentanti ai Ministerului Agriculturii si Ministerului Mediului


Intră acum și în grupul de

Un număr de 90 de fermieri din zona de munte a judeţului Suceava care au participat, joi, la târgul agricol Indagra la Bucureşti cu sprijinul senatorului PSD Neculai Bereanu, au avut întâlniri cu reprezentanţi ai conducerii Ministerului Agriculturii şi Ministerului Mediului.

Astfel, potrivit senatorului PSD, fermierii suceveni au avut o discuţie cu secretarii de stat Peter Tamas Nagy şi George Turtoi din cadrul Ministerului Agriculturii şi cu secretarul de stat Cătălin Diaconescu din cadrul Departamentului de Ape şi Păduri din Ministerul Mediului.

Fermierii suceveni au discutat cu aceştia despre modul în care se vor aloca subvenţiile în perioada următoare, despre ajutorul de minimis în domeniu, despre modul în care va fi sprijinită activitatea de creştere a animalelor în zona de munte, dar şi care este strategia multianuală a Ministerului Agriculturii care să susţină sectorul zootehnic şi mai ales dezvoltarea durabilă a zonei de munte.

Neculai Bereanu

Totodată, fermierii au vizitat pe parcursul zilei standurile cu animale şi au văzut expoziţiile cu utilaje şi cu tehnologie.

„Fermierii au putut afla multe lucruri importante de la cei trei secretari de stat, fiind vorba de o întâlnire la care au fost puse foarte multe întrebări la care reprezentanţii ministerelor au dat răspunsuri lămuritoare”, a spus Bereanu.

El a menţionat că fermierii suceveni au văzut rase de animale care se pretează zonei de munte, dar că s-au informat şi despre ultimele noutăţi în domeniul tehnologic ceea ce este un câştig pentru aceştia.

„Pentru ca să poţi să dezvolţi ceea ce faci este important ca în primul rând să fii informat cu noutăţile din domeniu. De aceea am ţinut ca fermierii să ajungă la Indagra, cel mai mare târg agricol din România”, a conchis Bereanu, membru al Comisiei de Agricultură din Senat.

El a sprijinit fermierii suceveni punând la dispoziţie două autocare pentru transportul acestora şi le-a facilitat şi întâlnirile cu reprezentanţii celor două ministere.


Intră acum și în grupul de