„Fantezie si culoare…in mancare”, activitate desfasurata la Scoala Gimnaziala Todiresti


Intră acum și în grupul de

 

În cadrul Săptămânii Educației Globale, la Școala Gimnazială Todirești, s-a desfășurat, miercuri, 19 noiembrie 2014, o activitate cu titlul „Fantezie și culoare…în mâncare”, activitate coordonată de profesor Lia Rudnic și învățător Angela Tabarcea.

Elevii clasei a IV-a și a V-a, însoțiți de părinți, și-au însușit principiile de bază ale unei alimentații sănătoase, importanța fructelor și a legumelor cât și principalele substanțe nutritive ce se află în alimentele pe care le consumăm. Toate aceste informații au fost prezentate de invitatul activității, doamna Andreea Bejenar, asistentă medicală la dispensarul Todirești.

scoala todiresti (2)

Elevii au învățat că stabilirea unei alimentații echilibrate, trebuie întotdeauna să fie adaptată nevoilor fiecarui individ în parte. Vârsta, modul de viață, mișcarea, educația, chiar și clima, pot influenta echilibrul de substanțe nutritive necesare fiecarei persoane în orice moment.

Foarte important, însă, este să consumăm întotdeauna alimente bune, bogate în substanțe nutritive, pentru a rămâne sănătoși, mai ales în timpul copilăriei, când organismul este în curs de creștere și dezvoltare.

scoala todiresti (1)

Informațiile teoretice însușite de participanți au fost puse în practică în partea a doua a activității în desfășurarea concursului “Junior Chef”, concurs jurizat cu multă…poftă, de profesor Alina Dănilă, profesor Ignat Elena Aurelia și reprezentantul dispensarului Todirești, doamna Bejenar Andreea.

Elevii împreună cu părinții, printre legume și fructe, au făcut cele mai bune salate, în care nu au lipsit creativitatea, culoarea, fantezia și mult, mult…suflet.

scoala todiresti

Prof. Seserman Lidia Loredana


Intră acum și în grupul de