„Si tu poti fi un inger!”, un eveniment caritabil pentru ajutorarea unui tanar de 17 ani, bolnav de cancer


Intră acum și în grupul de

Viața unui tânăr de doar 17 ani care avea în față un viitor promițător în fotbal s-a năruit în urmă cu aproximativ două luni când medicii i-au pus un diagnostic crunt. Un cancer rinofaringian care i-a afectat inclusiv globul ocular este boala necruțătoare a lui Radu Ionuț Avasilcăi din Iași.

De când s-a aflat de cazul lui, prin intermediul rețelelor de socializare în special, a pornit o adevărată campanie de ajutorare. Singura șansă a lui Radu este un tratament cu radioterapie, în Elveția, care costă 20.000 de euro, bani pe care parinții nu au cum să-i strângă. De aceea, oameni de bine din toate colțurile țării s-au mobilizat, pentru a-l ajuta pe tânăr. Printre aceștia se află și câteva persoane publice: Teo Trandafir, Lora, Bogdan Vlădău.

Drama din familia Avasilcăi nu i-a lăsat indiferenți nici pe elevii de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava care împreună cu Doru Mocanu, manager al unei agenții de modele, pregătesc un eveniment caritabil deosebit înainte de sărbătorile de iarnă, „Și tu poți fi un înger”. Tinerii s-au mobilizat rapid și au cooptat la rândul lor alți elevi, dar și persoane din domeniul cultural-artistic care să se implice în eveniment.

Cu o săptămână înainte de Crăciun, sucevenii sunt așteptați să ia parte la spectacolul caritabil care va avea loc vineri, pe data de 19 decembrie, de la ora 20.30, la Lounge Padrino Suceava, și să facă o faptă bună, ajutându-l pe Radu.

si tu poti fi un inger

Organizatorii se pregătesc intens cu momente artistice, dar și licitații de haine sau tablouri. Spectacolul caritabil va aduce în fața publicului două colecții vestimentare deosebite realizate de Ciprian Frasiniuc și Oana Stroici. Alte momente vor fi asigurate de trupele de dans „Ritm Dance”, de la Palatul Copiilor Suceava, și cea de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava. Vor susține recitaluri de muzică Alexo, Eduard Hanuseac și Lucian Dragotă. De asemenea, unul dintre barmanii clubului, Florin Bujorean, va încălzi la propriu atmosfera cu un set de jonglerii cu sticle, pahare, shakere şi flăcări.

Publicul va participa și la o licitație, vor fi licitate rochii realizate de Ciprian Frasiniuc, Oana Stroici și Cătălina Burlo, dar și câteva tablouri realizate de elevi de la Colegiul de Artă Suceava.

Intrarea la eveniment se face pe bază de brățară, care costă 5 lei. Banii strânși din vânzarea brăţărilor vor fi donați în totalitate tânărului. Până în prezent, brățările au ajuns la elevi din liceele sucevene, la firme și persoane din mediul de afaceri, dar vor putea fi cumpărate și în seara evenimentului.

Principalii elevi implicați în organizarea evenimentului caritabil sunt Georgiana Bumbu, Antonela Laibiuc, Emanuel Todosie, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava și Ioan Ciprian Frasiniuc de la Colegiul de Informatică „Spiru Haret” Suceava, alături de Doru Mocanu, manager Divos Male Models.


Intră acum și în grupul de