Opt elevi suceveni s-au calificat la etapa nationala a Olimpiadei de lingvistica


Intră acum și în grupul de

Opt elevi din clasele V-XII vor reprezenta județul Suceava la etapa națională a Olimpiadei de lingvistică.

Etapa judeţeană a Olimpiadei de lingvistică a avut loc pe data de 22 noiembrie 2014, la Colegiul Tehnic „Al.I.Cuza” Suceava, și s-a desfășurat pe trei secțiuni: clasele aV-a și a VI-a la secţiunea antrenament, clasele a VII-a și a VIII-a la secţiunea de exerciţiu, iar elevii din clasele IX – XII au participat la secţiunea de performanţă.

Elevii care au obţinut cel mai bun punctaj au fost promovați în etapa naţională.

examen elevi

Astfel, lotul judeţului Suceava calificat la etapa naţională a Olimpiadei de lingvistică are următoarea componenţă: Gemanariu Teodor din clasa a V-a de la Școala Gimnazială „Teodor Balan” Gura Humorului, Tîrnovan Daria din clasa a VI-a de la Școala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului, Roznovan Diana din clasa a VII-a de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava, Arotăriței Robert din clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava, Ivan Isabela Lavinia din clasa a IX-a de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, Țăran Georgiana din clasa a X-a de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, Broască Anca Maria din clasa a XI-a de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava și Solovan Teodora din clasa a XII-a de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava.

Etapa națională a Olimpiadei de lingvistică va avea loc la Focșani pentru elevii de la secţinea antrenament și la București pentru elevii din clasele VII – XII.

Olimpiada de lingvistică asigură abordarea transdiciplinară a comunicării (lingvistice şi culturale), antrenând elevii într-o competiţie bazată pe logică, analogie şi conexiuni culturale.

Subiectele olimpiadei urmăresc aplicarea, prin analogii, a logicii semantice în raport cu logica gramaticală şi cu aspectul morfosintactic al enunţului, contribuind substanţial la ordonarea structurilor lingvistice.


Intră acum și în grupul de