Cursuri de formare profesionala pentru somerii suceveni


Intră acum și în grupul de

Șomerii suceveni pot să-și mărească șansele de angajare prin reconversie profesională prin urmarea unor cursuri gratuite finanțate din fonduri europene sau din Bugetul Asigurărilor de Șomaj.

Someri

Potrivit unui comunicat de presă, AJOFM Suceava este partener în două proiecte cu finanțare europeană, prin care organizează cursuri cu indemnizație de participare, în meserii care diversifică gama tradițională de calificări.

Astfel, în grupul țintă al proiectului „JOB FINDER” sunt 260 de șomeri și persoane inactive, 43 urmând a se caliifica în această lună în meseriile de brutar, manichiurist și inspector resurse umane.

În luna februarie se vor demara cursurile de peisagist floricultor și lucrător în creșterea animalelor, au anunțat reprezentanții AJOFM Suceava. Cei care vor urma aceste cursuri vor primi suport pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale și vor participa la o bursă specială a locurilor de muncă.

Prin intermediul celui de-al doilea proiect, „Măsuri active integrate pentru șomerii  din Regiunile Nord – Est și Sud – Est- sustenabilitate în sfera turismului”, cursanții vor avea ocazia de a se califica pe postul de administrator pensiune turistică și vor dobândi competențe în limbi străine.

„Planul de formare al anului 2015, finanțat din Bugetul Asigurărilor de Șomaj, oferă opțiuni de calificare într-un număr de 19 meserii, deschiderea cursurilor urmând să înceapă cu luna februarie 2015”, se arată în sursa citată.

Pentru a alege una dintre calificări, solicitanții pot consulta lista cursurilor pe www.suceava.anofm.ro, pe www.facebook.com/ajofmsuceava sau la avizierul agenției.

 


Intră acum și în grupul de