Minerii de la Crucea au ramas insensibili la vizita prefectului si continua protestul


Intră acum și în grupul de

Prefectul judetului Florin Sinescu si presedintele Consiliului Judetean Suceava au fost in cursul zilei de joi,  la Crucea, la protestatarii de la Explotarea Miniera care de luni sunt in grevă si au discutat cu aceștia insă nu au reusit sa ii convingă să reia lucrul.

Minerii de la exploatarea de uraniu din Crucea au decis sa aştepte rezultatul discuţiilor pe care le vor avea vineri cu ministrul Economiei, Andrei Gerea si abia apoi vor decide ce vor face mai departe.

 

protest_crucea_1

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat la putina vreme după vizita la Crucea că a discutat cu protestatarii despre revendicările acestora, dar a precizat că nu are nici o atribuţie pentru a le rezolva solicitările, menţionând că va reveni vineri la Crucea împreună cu ministrul Economiei, Andrei Gerea.

 

Minerii protestatari au anunţat că doresc să discute cu un oficial care să le poată asigura rezolvarea revendicărilor pe care le consideră minimale, atât cele legate de salarizare, asigurarea biletelor de tratament şi de schimbarea bazei de calcul a pensiilor în condiţiile în care speranţa de viaţă a unui miner din acest domeniu se invarte in jurul varstei de 50 de ani.

 

„Oamenii sunt epuizaţi după atâtea zile. Aşteptăm şi mâine când vine ministrul şi vom vedea ce e de făcut”, a declarat unui dintre participanţii la proteste care a menţionat că autorităţile judeţene le-au spus doar care din revendicări pot fi soluţionate de Compania Naţională a Uraniului şi care depind de Guvern.

 

Protestatarii doresc să încheie cu un reprezentant al Guvernului un protocol cu termene de soluţionare pentru revendicările lor pentru a relua de luni lucrul.

 

Protestele la Exploatarea de Uraniu Crucea au fost declanșate luni dimineață, când minerii din primul și al doilea schimb au refuzat să mai lucreze și s-au adunat la sediul administrativ al unității, ei susținând că lichidarea pe luna decembrie a fost mai mică decât în mod normal, diferența fiind de 200 de lei.


Intră acum și în grupul de