O comisie de ancheta a CJ Suceava va verifica acuzatiile privind modul in care este condusa Scoala speciala Bivolarie


Intră acum și în grupul de

Acuzaţiile lansate vineri, de consilierul judeţean PSD, Virginel Iordache, cu privire la modul în care este condusă Şcoala specială Bivolărie din Vicovu de Sus, pentru copii cu deficienţe de auz, în special privind gestionarea fermei şi fabricii de produse lactate a şcolii, vor fi verificate de o comisie de anchetă constituită de Consiliul Judeţean Suceava.

În cadrul şedinţei ordinare a CJ Suceava, alesul judeţean social-democrat a afirmat că are mai multe informaţii potrivit cărora elevii acestei şcoli au primit lapte praf, deşi unitatea de învăţământ are are o fermă cu 29 de vaci şi fabrică de prelucrare a laptelui.

Virginel Iordache

Totodată, Iordache a pus că şcoala, deşi este finanţată de CJ Suceava, nu s-a înscris la licitaţia organizată de DGASPC Suceava, altă instituţie finanţată de CJ Suceava, pentru a livra produsele lactate pe care le produce la preţuri mici, iar acestea sunt cumpărate de la firme cu preţuri mai mari, dar şi că sunt probleme şi în implementarea deciziilor din Consiliul de Administraţie.

La rândul său, consilierul judeţean PSD Mihai Grozavu, membru în Consiliul de Administraţie ale şcolii, a spus că lucrurile nu merg bine la această şcoală, că liceul nu are aviz de funcţionare, că fabrica de prelucrare a laptelui are echipamente din Olanda şi a fost utilizată la 35-40 la sută din capacitate.

El a mai declarat că anul trecut s-au investit din banii CJ Suceava 500.000 de lei pentru reparaţii capitale la adăpostul de animale, afectat de un incendiu şi că acum se solicită fonduri pentru refacerea faţadelor la acest adăpost.

„Nu cred că se pot face reparaţii la reparaţii”, a spus Grozavu.

Consilierul judeţean a menţionat că a constatat că materialele discutate de Consiliul de Administraţie sunt modificate de salariaţi ai şcolii respective şi transmise apoi, modificate, Consiliului Judeţean.

Consilierul judeţean PSD Cristina Teodorovici, care este şi inspector şcolar general adjunct, a declarat că în prezent se află în derulare o anchetă a ISJ Suceava la această şcoală şi că membrii din CJ Suceava care doreau să fie informaţi despre situaţia de acolo trebuiau să o ceară ISJ şi nu să declanşeze o astfel de discuţie în plenul Consiliului Judeţean.

Cristina Teodorovici ISJ

Ea a explicat că şcoala are rezultate, promovabilitatea la Bacalaureat este de 100 la sută şi a menţionat că elevilor li s-a oferit lapte praf doar când fabrica a fost în revizie.

„Nu poţi produce cât fabrica e în revizie”, a spus Teodorovici.

Ea a fost întrebată, retoric, de consilierul judeţean PNL Cristian Irimie, dacă pe perioada reviziei, cele 29 de vaci nu au mai dat lapte.

În urma acestei discuţii, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a propus formarea unei comisii de anchetă, din care să facă parte consilierii PSD Virginel Iordache şi Cristina Teodorovici, consilierul PNL Sorina Barbu şi şeful biroului de audit din CJ Suceava, Silvia Boliacu.


Intră acum și în grupul de